Live

Video&Foto Un tunel de 220 de metri a fost descoperit întâmplător lângă o bancă, în Argentina. Un nou „jaf al secolului” probabil a fost evitat

Data actualizării: Data publicării:
În Argentina a fost evitat un nou ”jaf al secolului”, prin descoperirea întâmplătoare a unui tunel către o bancă. Foto: Profimedia Images

Autorităţile argentiniene s-ar putea să fi evitat un nou "jaf al secolului" prin descoperirea întâmplătoare, joi, în San Isidro, o suburbie bogată la nord de Buenos Aires, a unui tunel sofisticat cu o lungime de aproximativ 220 de metri, săpat în direcţia unei bănci, relatează AFP, preluată de News.ro.

Tunelul, săpat la trei metri sub pământ, avea o structură densă din lemn, era echipat cu un sistem de ventilaţie şi electricitate şi se termina la câţiva metri de o mare bancă, potrivit poliţiei.

Descoperirea a avut loc în urma unui incident absolut întâmplător: miercuri, un şofer care parcase a auzit un zgomot provenind din şasiul maşinii sale, înainte de a-şi da seama că era vorba de o tijă metalică care ieşea dintre pietrele de pe stradă.

Parchetul local a ordonat o percheziţie, care a condus la descoperirea tunelului şi a punctului său de origine, o magazie dezafectată aflată la 200 de metri distanţă, unde a fost găsită o cantitate mare de material de umplutură şi de excavare.

Poliţia nu operase joi nicio arestare.

Anchetatorii estimează că săparea tunelului a durat între 6 şi 9 luni şi l-au descris drept "o operă de inginerie", "mai bun decât cel al lui Chapo Guzmán", lordul mexican al drogurilor care s-a folosit de un tunel pentru a evada din închisoare în 2015.

Incidentul aminteşte, de asemenea, de "jaful secolului" argentinian din 2006 din acelaşi oraş, San Isidro, când o bandă de hoţi a furat aproape 19 milioane de dolari dintr-o bancă şi a fugit printr-un tunel - săpat timp de un an ca parte a evadării lor - simulând în interior o îndelungată luare de ostatici. În timpul jafului, care a fost subiectul unor cărţi, seriale TV şi filme, banda a folosit arme false şi a lăsat un bilet în seif: "Într-un cartier bogat, fără arme sau ranchiună, există doar bani şi nu dragoste".

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Americanii au aflat legătura dintre șeful juriului și România și n-au stat pe gânduri. Decizia luată în cazul Bărbosu - Chiles

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

Ostaticii executaţi de Hamas erau deţinuţi în condiţii inumane (raport israelian)

Sub camera unui copil, plină de desene. Armata israeliană dezvăluie imagini ale tunelului în care au fost executați cei șase ostatici

Hamas dă noi instrucțiuni privind gestionarea ostaticilor, în cazul în care se apropie armata israeliană. ”Se vor întoarce în sicrie”

Partenerii noștri