Live

Un rus care trăia în Germania de 20 de ani a ucis doi militari ucraineni veniți pentru tratarea unor răni. El a fost trimis în judecată

Data actualizării: Data publicării:
Polițiștii germani l-au reținut de rus la scurt timp după atac. Foto: Profimedia

Procurori din oraşul german Munchen au pus miercuri sub acuzare pentru crimă un cetăţean rus în vârstă de 57 de ani care a înjunghiat mortal doi soldaţi ucraineni veniţi în Germania pentru tratament în urma rănilor suferite pe front în războiul cu Rusia, relatează agenţiile Reuters şi DPA.

În timpul unei dispute referitoare la război survenite pe fondul consumului de alcool, cei doi soldaţi ucraineni, convalescenţi în urma tratamentului, au fost înjunghiaţi de cetăţeanul rus în apropierea unui centru comercial din localitatea bavareză Murnau am See în luna aprilie.

Unul dintre soldaţii ucraineni, în vârstă de 36 de ani, a murit pe loc, iar celălalt, în vârstă de 23 de ani, a murit la spital, notează DPA, citată de Agerpres.

Suspectul rus, care trăia în Germania de 20 de ani, a fost reţinut la scurt timp şi se află de atunci în arest. Potrivit procurorilor germani, în virtutea naţionalismului său excesiv, el susţinea invazia rusă în Ucraina, dar îi cunoştea pe cei doi soldaţi ucraineni, cu care se mai întâlnise înainte.

Un tribunal din Munchen urmează să decidă asupra începerii procesului.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Englezii, lăsați fără cuvinte: românul ”care e de trei ori mai bogat decât Ronaldo și de care nu ați auzit niciodată”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un naționalist rus este acuzat uciderea unor soldați ucraineni, veniți la tratement în Germania în urma rănilor căpătate în război

Scholz o asigură pe Maia Sandu de sprijinul Germaniei pentru R. Moldova „împotriva influenţei străine şi a măsurilor de destabilizare"

Jeleuri cu o toxină halucinogenă din ciuperci otrăvitoare, puse în vânzare la automatele de dulciuri din Germania

Un bărbat din Târgu Neamț și-a omorât mama, iar apoi a mers la Poliție și a mărturisit cum s-a întâmplat totul

Partenerii noștri