Live

Un raport din 2018 semnala probleme majore de structură la clădirea de 12 etaje din Miami. Nimic nu indica însă un risc de prăbușire

Data publicării:
Ruinele clădirii cu 12 etaje prăbușite în Miami. Foto: Profimedia Images

Operațiunile de căutare a celor dispăruți după ce o clădire de 12 etaje s-a prăbușit în Miami, continuă și după cinci zile de la tragedie. 150 de oameni nu au fost încă găsiți. Încă nu s-a stabilit ce a dus la acest dezastru, dar un raport din 2018 indica erori grave la structura imobilului, fără a semnala însă că ar fi un risc iminent de prăbușire.

Operațiunile de căutare a celor dispăruți după ce o clădire de 12 etaje s-a prăbușit în Miami, continuă și după cinci zile de la tragedie. 150 de oameni nu au fost încă găsiți. Încă nu s-a stabilit ce a dus la acest dezastru, dar un raport din 2018 indica erori grave la structura imobilului, fără a semnala însă că ar fi un risc iminent de prăbușire.

Echipele de salvatori spun că nu renunță la căutarea eventualilor supraviețuitori. "Lucrăm non-stop, facem tot ce putem, cercetăm fiecare zonă, sperăm să găsim încă supraviețuitori", a pus șeful pompierilor din Miami, Alan Cominsky.

Citește și: Patru morți și peste 150 de oameni dispăruți după prăbușirea blocului din Miami, printre care rude ale primei doamne din Paraguay

Peste 150 de oameni sunt încă dispăruți, iar nouă sunt confirmați ca fiind morți. Doar patru dintre victime au fost identificate până acum.

Încă nu se știe ce a dus la prăbușirea clădirii din Surfside, la nord de Miami.

Un raport din 2018 privind starea clădirii, făcut public sâmbătă, a evidențiat o eroare majoră la structura clădirii cu 12 etaje, care a împiedicat scurgerea apei de la baza imobilului. Atunci, inginerul Frank Morabito semnala "pagube structurale majore" la platforma de beton de sub puntea piscinei și la crăpăturile din grinzi și pereți.

Deși avertiza cu privire la pagube structurale majore, raportul nu indica însă că această clădire veche de 40 de ani ar avea risc iminent de prăbușire. Inginerul spunea însă că reparațiile ar trebui făcute cât mai rapid.

Citește și: FOTO & VIDEO Momentul prăbușirii unui bloc de 12 etaje în Miami. Martor: „A fost îngrozitor. Țipau și adulții, și copiii”

Între timp, un studiu al cercetătorilor din Florida publicat anul trecut semnala că imobilul se scufundase din 1990 cu câte 2 milimetri pe an. De altfel, faptul că imobilul a fost construit într-o zonă umedă i-a preocupat constant pe experți, care susțineau însă că zona este stabilă și că în timp terenul s-ar putea compacta.

O anchetă cu privire la stabilirea cauzelor care au dus la prăbușirea clădirii va dura cel mai probabil luni de zile, spun experții.

Editor : Georgiana Marina

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”România părea că e Andorra”. A văzut tragerea la sorți din Liga Națiunilor și nu s-a abținut: ”Acolo îi e locul”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Fostul președinte taiwanez îndeamnă SUA să acorde prioritate ajutorării Ucrainei în detrimentul țării sale: „Noi încă mai avem timp”

Donald Trump a anunțat ultima desemnare din guvernul său. Brooke Rollins, aleasă în postul de secretar pentru agricultură

Rachete nord-coreene „made in USA”. Toate componentele electronice ale rachetelor Phenianului folosite în Ucraina sunt occidentale

Un aliat al lui Donald Trump, declarație tranșantă despre Putin: „Ne înșelăm singuri dacă vom crede că putem negocia cu un tiran”

Partenerii noștri