Live

Un hotel din Germania s-a prăbușit parțial, nouă persoane ar fi sub dărâmături

Data actualizării: Data publicării:
Hotelul din Kröv, prăbușit parțial. Foto: Profimedia Images

Un hotel din localitatea Kröv, din landul german Renania Palatinat, s-a prăbușit parțial la primele ore ale dimineții de miercuri. Potrivit poliției, nouă persoane s-ar putea afla sub dărâmături, informează focus.de. Cu unele dintre persoane s-a putut stabili contactul, a precizat poliția. La fața locului, forțele de intervenție fac eforturi să salveze viețile oamenilor.

Două persoane decedate, două încă sub dărâmături

ACTUALIZARE 13:15 Două persoane au decedat - o femeie și un bărbat, alte două grav rănite sunt încă prinse sub dărâmături, în urma prăbușirii parțiale a hotelului. Echipele de salvare țin legătura cu cei aflați sub dărâmături prin intermediul microfoanelor direcționale.

Operațiunea este o provocare majoră pentru echipe. "Trebuie să acționăm cu prudență, deoarece întreaga structură a clădirii este ca un castel de cărți de joc - dacă tragi cartea greșită, clădirea se va prăbuși cu siguranță", a declarat un membru al echipelor de salvatori, citat de focus.de.

Salvatorii au reușit să scoată de sub ruinele hotelului o familie din Olanda. Este vorba despre un bărbat de 26 de ani, o femeie de 23 de ani și fiul lor în vârstă de doi ani. Presa olandeză a relatat, de asemenea, despre acest caz, precizând că tânăra ar fi o jurnalistă de la ziarul olandez "Het Urkerland".

Parchetul din Trier a inițiat așa-numita procedură de investigare a cauzelor morții. Acest lucru se întâmplă întotdeauna atunci când oamenii mor din cauze nefirești, a declarat Peter Fritzen, procurorul general din Trier. Scopul este de a afla cauza morții și de a vedea dacă există indicii că altcineva a fost responsabil. Procedurile nu sunt încă îndreptate împotriva unei anumite persoane și nici nu se referă la o infracțiune specifică.

O persoană decedată, alte opt rănite, unele grav, încă sub dărâmături

ACTUALIZARE 09.30: În urma prăbușirii unei părți a clădirii, o persoană a fost găsită decedată. Alte opt persoane sunt parțial prinse sub dărâmături, rănite grav, potrivit poliției, citate de Tagesschau.

Știrea inițială

”Mai multe persoane au putut părăsi zona de manieră independentă și au fost preluate de forțele de intervenție și de ambulanțe, pentru îngrijiri de urgență”, a declarat poliția. 

Operaţiunile de salvare sunt în desfăşurare la locul accidentului.

Imagini de la faţa locului arată porţiuni ale clădirii cu mai multe etaje prăbuşite. Potrivit companiei publice de radio şi televiziune SWR, iniţial pompierii nu au putut să intre în clădire din cauza riscului de prăbuşire.

Clădirile învecinate au fost evacuate din cauza temerilor că imobilul s-ar putea prăbuşi în continuare. Deocamdată nu se cunoaşte cauza acestui accident, notează sursa citată.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania va instala sisteme de apărare antirachetă pe trei avioane ale guvernului. Ce demnitari vor beneficia

Volkswagen ar intenționa să elimine până la 30.000 de locuri de muncă în Germania

Donald Tusk, la 85 de ani de la invadarea Poloniei, acum inundată: Nu vă speriați dacă trupele germane ajung în orașul vostru

Noul submarin germano-norvegian de tip 212CD este atât de capabil, încât ambele țări vor creșterea producției

Partenerii noștri