Live

FSB anchetează un corespondent CNN și două ziariste ucrainence care au făcut reportaje în Kursk pentru „trecerea ilegală a frontierei”

Data actualizării: Data publicării:
Blindate ucrainene la un punct de trecere a frontierei de la granița Ucrainei cu Rusia. Foto: Profimedia Images

Rusia a deschis o anchetă împotriva unui corespondent de la postul american de televiziune CNN, Nick Paton Walsh, şi a două jurnaliste ucrainene - Diana Buţko şi Olesia Borovik - care au realizat reportaje în regiunea Kursk, după ce au trecut în mod „ilegal” frontiera din Ucraina, relatează AFP, preluată de news.ro.

Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă într-un comunicat publicat joi că au „deschis o anchetă penală” împotriva americanului Nick Paton Walsh şi ucrainencelor Diana Buţko şi Olesia Borovik cu privire la „trecerea ilegală a frontierei”.

O procedură asemănătoare a fost lansată la 17 august de către autorităţile ruse împotriva a doi jurnalişti italieni de la postul public RAI, Stefania Battistini şi Simone Traini, din acelaşi motiv.

Aceşti jurnalişti străini au realizat reportaje în oraşul rus Sudja, situat la aproximativ zece kilometri de frontiera Ucrainei, pe care Kievul l-a cucerit în întregime în cadrul unei ofensive în regiunea Kursk, lansată la începutul lui august.

Jurnaliştii vizaţi de aceste anchete - care nu se află în Rusia - riscă până la cinci ani de închisoare, potrivit Codului Penal rus. În acest context, Moscova le-a convocat în ultimele zile pe ambasadoarea Italiei în Rusia Cecilia Piccioni şi pe o diplomată americană de la Moscova, Stephanie Holmes, în semn de proetst faţă de aceste reportaje.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

O celebritate a venit în România și a trăit ceva despre care doar auzise: ”O nebunie! M-am așezat și m-am întrebat ‘Ce-a fost asta?’”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia este pregătită să reia testele nucleare. Ar fi primul ordin de acest gen după o pauză de 34 de ani

„Înaltă trădare”: 15 ani de închisoare pentru un angajat ucrainean din sectorul apărării, acuzat că oferea Rusiei informații secrete

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Parlamentul georgian adoptă o lege controversată inspirată de Rusia care interzice „propaganda relaţiilor homosexuale şi incestului”

Partenerii noștri