Un copil de 12 ani a murit în urma cutremurului din Croația. Alte zeci de persoane au fost rănite
Au fost momente de spaimă în Croaţia unde un cutremur cu magnitudine peste 6, cel mai puternic din acest an, a lovit centrul ţării. La scurt timp s-a produs și o replică de 4,5 pe Richter. Primarul din Petrina, localitatea în care s-au prăbușit cele mai multe clădiri, a confirmat moartea unui copil și rănirea a cel puțin 20 de persoane.
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Val de anchete în Târgu Jiu, după moartea băiatului de 16 ani în camera de gardă
Furtuna care se îndreaptă spre România face ravagii în Croația
Un copil de doi ani din Dolj a murit de ziua lui
„Robin Wood” din Croația
Copil mort după ce a fost lovit de o țeavă metalică în Constanța
Anchetă la Serviciul de Ambulanță Botoșani
Klaus Iohannis amână desemnarea premierului. „Coaliția pro-europeană continuă negocierile. Sunt optimist”
Și Associated Press informează, citând radioul croat HRT, că un copil a murit în cutremurul din Petrinja: „O fată a murit și există răniți în interiorul clădirilor prăbușite”.
„Orașul meu a fost distrus complet”, a spus și primarul din Petrinja, Darinko Dumbovic într-o declarație difuzată de HRT TV: „Este ca Hiroshima, jumătate din oraș nu mai există”.
Seismul de magnitudine peste 6 s-a produs la câteva zeci de kilometri de capitala Zagreb, la 10 kilometri adâncime şi a provocat prăbuşirea mai multor case din Petrina. Mai multe persoane sunt încă prinse sub dărâmături, notează Aljazeera.
Sute de soldaţi au fost trimişi acolo, unde au ajuns şi preşedintele şi premierul ţării. Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive.
Imaginile difuzate imediat după seism de televiziunile croate arătau pompieri care încercau să îndepărteze resturile pentru a ajunge la mașina îngropată. Un bărbat și un băiețel au fost în cele din urmă salvați din mașină și transportați la spital.
Seismologul croat Kresimir Kuk a descris cutremurul ca fiind „extrem de puternic”. El i-a avertizat pe oameni să se ferească de clădirile vechi și să se mute în zonele mai noi ale orașului.
În Capitală, oamenii au fugit pe străzi și în parcuri de teamă. Mulți ar fi părăsit Zagrebul, ignorând interdicția de călătorie impusă din cauza focarului de coronavirus.
România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc a seismului din Croația
Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a afectat sediul Ministerului Apărării, dar şi în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania, Cehia şi Slovacia. Și țara noastră apare pe lista statelor, unde a ajuns unda de șoc.
În Slovenia, activitatea unei centrale nucleare a fost suspendată din motive de precauţie. Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia.
Seismul de acum vine după un altul de magnitudine produs ieri, dar care nu a făcut victime.
Editor : Alexandra Andronie
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News