Live

Un bloc de apartamente s-a prăbușit din senin în Istanbul. Un om a murit, alți opt au fost scoși dintre dărâmături cu răni

Data publicării:
Clădirea prăbușită se afla pe partea europeană a Istanbulului. Foto: Profimedia Images

Un bloc de apartamente s-a prăbușit, duminică, în Istanbul, relatează ABC News. Un om a murit, iar alți opt au fost răniți, conform autorităților locale turce. Prăbușirea alimentează temeri cu privire la capacitatea de rezistență a clădirilor din Turcia, în condițiile în care regiunea este predispusă la cutremure puternice.

Imaginile foto și video de la locul dezastrului arată pompieri care încearcă să găsească supraviețuitori printre ruine.

Clădirea prăbușită era un bloc de cinci etaje în Kucukcekmece, pe partea europeană a Istanbulului. Șapte persoane au fost scoase, inițial, dintre dărâmături, inclusiv doi răniți grav, a informat guvernatorul orașului, Davut Gul.

Autoritățile turce au confirmat, ulterior, că încă o persoană rănită a fost salvată. Pompierii au mai scos dintre dărâmături și un trup neînsuflețit.

Conform cancelariei guvernatorului, structura veche de 36 de ani s-a prăbușit în jurul orei locale 8:40. Nu este încă clar motivul pentru care blocul a căzut, în condițiile în care nu a existat nicio explozie, dar nici activitate seismică.

Doar etajele superioare erau locuite, restul clădirii find ocupat de sedii de firme. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere de peste drum arată pasageri care așteptau să intre într-un microbuz ferindu-se de rămășițele în picaj ale blocului.

Nu este prima oară când Turcia se confruntă cu astfel de probleme – peste 59.000 de oameni au murit anul trecut după ce un cutremur devastator de 7,9 a zguduit sudul Turciei și Siria vecină. Dezastrul a evidențiat gravele probleme pe care Turcia le are în ce privește punerea în aplicare a legislației din domeniul construcțiilor.

Editor : Adrian Dumitru

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania accelerează expulzările de migranți ilegali către Turcia. Ankara ar fi pregătită să accepte până la 500 pe săptămână

Cipru și Turcia, luate în calcul pentru evacuarea a zeci de mii de cetățeni occidentali din Liban

Erdogan nu mai vrea restricții la achizițiile de armament și cere eliminarea sancțiunilor impuse de SUA

Turcia acuză Israelul că atacurile sale militare din Liban, care au ucis sute de oameni, duc „întreaga regiune la haos”

Partenerii noștri