Live

Un bărbat și soția sa au trăit 35 de ani sub numele unor bebeluși morți. Ar fi avut legături cu KGB, iar femeia ar fi locuit în România

Data actualizării: Data publicării:
Walter Primrose şi soţia sa, Gwynn Morrison au fost arestați în Hawaii. FOTO: KHON2 News Facebook

Justiţia americană a inculpat pentru "furt de identitate" un cuplu care a trăit timp de 35 de ani sub numele de bebeluşi decedaţi, un dosar marcat de suspiciunea de spionaj.

Walter Primrose şi soţia sa, Gwynn Morrison, ambii născuţi în 1955, au fost arestaţi vineri în Hawaii.

Potrivit documentelor judecătoreşti, la o percheziţie a locuinţei lor s-a găsit o veche fotografie a cuplului îmbrăcat în uniforme KGB.

Un judecător federal a decis joi, în cursul unei audieri telefonice, că era riscul ca bărbatul de peste 60 de ani să fugă, așa că a ordonat ţinerea lui în continuare în arest. Soţia sa va fi adusă săptămâna viitoare în faţa magistratului.

Potrivit actului de inculpare, ei au studiat împreună în anii 1970 în Texas, s-au căsătorit acolo în 1980, iar în 1987, dintr-un motiv necunoscut, au furat identitatea lui Bobby Fort şi Julie Montague, bebeluşi decedaţi cu câţiva ani mai devreme şi îngropaţi în cimitirele din apropiere. Ei s-au recăsătorit în 1988 sub aceste noi nume. În 1994, el a lucrat la paza de coastă sub numele de Bobby Fort, a servit în această calitate timp de 20 de ani înainte de a fi angajat la un subcontractor al Departamentului Apărării.

De-a lungul anilor, ei au obţinut numeroase documente sub identităţile lor false, printre care permise de conducere şi mai multe paşapoarte. Ei au fost în cele din urma reperaţi în 2018 încercând să se înscrie în sistemul de securitate socială al militarilor şi pazei de coastă.

Actul de acuzare nu se referă la acuzaţii de spionaj, dar un document depus la procedură pentru a se opune punerii lor în libertate provizorie sugerează un dosar complex.

"Agenţii federali au confiscat scrisori" adresate acuzaţilor "sub alte nume decât Bobby, Julie, Walter sau Gwynn", sugerând ca foloseau mai multe nume false şi au găsit fotografii cu ei purtând uniforme militare ale KGB, a scris procurorul federal Clare Connors.

O rudă a lui Gwynn Morrison le-a spus ofiţerilor că ea a locuit în România când ţara era încă în blocul comunist, a adăugat procurorul. Cât despre soţul ei, în calitate de subcontractor al Pentagonului, el era nevoit să raporteze toate călătoriile în străinătate şi a omis să facă acest lucru pentru mai multe sejururi în Canada, a continuat Clare Connors, scrie Agerpres.

Avocatul lui Gwynn Morrison, Megan Kau, a declarat într-un scurt comentariu pentru AFP că clienta sa nu a recunoscut acuzaţiile împotriva ei. 

Editor : G.M.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce este „arma magică” a lui Xi Jinping de care Occidentul se teme la fel de mult ca de arsenalul militar al Chinei

Fraţii Tate scapă de procesul în care erau acuzaţi de trafic de persoane şi viol. DIICOT trebuie să reia ancheta de la zero

Raportul în cazul băiatului decedat la Spitalul Târgu Jiu, restituit Comisiei de cercetare disciplinară. Care sunt motivele

Un cetățean american a recunoscut că a condus o „secție de poliție” secretă a Chinei în New York

Partenerii noștri