Live

Un bărbat a stat gratis cinci ani într-un hotel celebru din New York. Acum, proprietarii au aflat că nici nu-l pot da în judecată

Data publicării:
Hotelul New Yorker. Foto: Profimedia

Un bărbat acuzat de fraudă pentru că a pretins că deține un hotel celebru din Manhattan, unde a locuit timp de cinci ani fără să plătească, a fost găsit inapt pentru a fi judecat, potrivit procurorilor citați de NBC News.

Medicii care l-au examinat pe Mickey Barreto spun că acesta nu este capabil mental să facă față acuzațiilor penale. Judecătorii au decis, în aceste condiții, că bărbatul trebuie să se interneze într-un spital de psihiatrie.

Barreto a primit tratament în ambulatoriu pentru abuz de substanțe și probleme de sănătate mintală, dar medicii au concluzionat, după o evaluare recentă, că acesta nu a înțeles pe deplin procedura penală.

Barreto a negat acuzațiile că ar avea o problemă cu drogurile și a pus totul pe seama unor „petreceri”. El susține că procurorii încearcă să-l spitalizeze pentru că nu au un dosar serios împotriva lui.

În februarie, bărbatul a fost inculpat pentru 24 de capete de acuzare legate de fraudă pentru că a stat 5 ani fără a plăti chirie la hotelul New Yorker și a încercat să fraudeze documente pentru a obține proprietatea hotelului.

Totul a început în 2018, când Barreto s-a cazat pentru o noapte la hotelul New Yorker, plătind 200,57 de dolari pentru o cameră.

Apoi a profitat de o lege locală a locuirii puțin cunoscută, Codul de stabilizare a chiriilor din New York. Această lege acordă chiriașilor care locuiesc în camere individuale în clădirile construite înainte de 1969 dreptul de a semna un contract de închiriere pe șase luni. După ce a stat în camera 2565 pentru o noapte, contracost, Barreto a decis că este, de fapt, chiriaș. Dar când a cerut un contract de închiriere de șase luni de la hotel, proprietarii au încercat să-l evacueze.

Bărbatul, care este un adept al teoriilor conspirației și susține că este un descendent direct al lui Cristofor Columb, a dat imediat în judecată Asociația Duhului Sfânt pentru Unificarea Creștinismului Mondial, care a cumpărat Hotelul New Yorker în 1976. Cazul a ajuns până la Curtea Supremă a statului. Până la urmă, Barreto a câștigat procesul, pentru că proprietarii clădirii nu s-au prezentat la ședințele de judecată.

Instanța a cerut hotelului să-i dea lui Barreto o cheie, dar cele două părți nu au convenit niciodată asupra condițiilor de închiriere. Pentru că nu putea fi evacuat, bărbatul a locuit în continuare la hotel fără să plătească vreo chirie.

Anul trecut, în iulie, instanța a dat însă câștig de cauză hotelului, pe motiv că între cele două părți nu există un contract de închiriere.

Dar Barreto nu s-a mulțumit să locuiască gratis la hotel. Potrivit procurorilor, timp de ani întregi, el s-a prezentat în mod fals drept proprietarul hotelului și a încercat să profite de pe urma clădirii, inclusiv înregistrând hotelul sub numele său la Departamentul pentru Protecția Mediului al orașului, în încercarea de a obține controlul asupra conturilor bancare ale hotelului.

În 2019, Biserica Unificării l-a dat în judecată pe Barreto pentru că s-a prezentat ca proprietar al hotelului pe LinkedIn și a încărcat un act fals pe un site al orașului.

Poliția l-a arestat pe Mickey Barreto în februarie și l-a acuzat că a depus înregistrări frauduloase în registrele municipalității, după ce a încercat să revendice proprietatea asupra hotelului.

În perioada sa de glorie, hotelul New Yorker a fost faimos și a găzduit mulți demnitari și celebrități, inclusiv Muhammad Ali și John F. Kennedy.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ce va face Gisele Pelicot după procesul care a șocat lumea: „Am supraviețuit zilei de 2 noiembrie, pot supraviețui oricărui lucru”

Cinci întrebări care au rămas fără răspuns în urma procesului Pelicot

Donald Trump nu scapă de condamnare în cazul Stormy Daniels, apelul său a fost respins. Cum explică judecătorul decizia

Ce pedeapsă poate primi Luigi Mangione, suspectul arestat pentru uciderea directorului UnitedHealthcare

Partenerii noștri