Live

Un bărbat a fost amendat pentru hărțuirea pe stradă a unei femei. O premieră pentru Olanda

Data publicării:
Femei olandeze la o manifestație împotriva hărțuirii stradale care a avut loc în iulie 2023 la Nijmegen FOTO: Profimedia Images

Un tribunal olandez a amendat miercuri un bărbat pentru hărțuirea și intimidarea unei femei pe străzile din Rotterdam. Este o premieră pentru această țară, prima aplicare a unei noi legi care a intrat în vigoare în iulie. Legea, care vizează combaterea hărțuirii sexuale în spațiile publice, include sancțiuni pentru atingeri nedorite și pentru comentarii sau gesturi nepotrivite, scrie Reuters.

Bărbatul în vârstă de 33 de ani a fost amendat cu 100 de euro, urmând să plătească încă 180 de euro dacă recidivează, pe baza probelor furnizate de o echipă specializată, sub acoperire.

În cadrul unui proiect pilot menit să prindă infractorii în flagrant, astfel de echipe au fost desfășurate în orașele Rotterdam, Utrecht și Arnhem.

Instanța a declarat că era clar că echipa sub acoperire îl văzuse pe bărbat hărțuind o femeie strigând-o, apropiindu-se de ea, punându-i mâinile pe șolduri și îmbrățișând-o.

„Intimidarea sexuală a unei persoane pe stradă în acest mod îi face pe oameni să se simtă nesiguri și îi împiedică să fie ei înșiși în public”, a declarat instanța.

Folosirea supravegherii sub acoperire în acest caz a fost justificată, a spus aceasta.

Legea definește intimidarea ca fiind un „avans sexual intruziv prin remarci, gesturi, sunete sau atingeri într-un mod care poate fi considerat terifiant, umilitor, dureros sau ofensator”.

Textul stipulează că un astfel de comportament este ilegal online, precum și în spațiile publice fizice.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia amenință cu acțiuni în justiție împotriva mai multor țări NATO din cauza exploziei Nord Stream

Boris Johnson: Marea Britanie a luat în calcul invadarea Olandei în 2021, pentru a confisca o rezervă uriașă de vaccinuri Covid

Datele de contact ale tuturor polițiștilor olandezi au fost furate în urma unui atac cibernetic

Fost ministru olandez al Apărării: „Ofensiva din Kursk va fi studiată în academiile militare din întreaga lume”

Partenerii noștri