Live

VIDEO Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. Sute de oameni au ieșit pe străzi la San Sebastian

Data publicării:
Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. Foto: Captură video

Un nou protest în Spania față de turismul excesiv. De data aceasta în nord, în Țara Bascilor, la San Sebastian, unde câteva sute de oameni au ieșit pe străzi. Ei spun că turismul face locuințele inaccesibile pentru localnici, lucru pe care îl pun pe seama închirierilor pe termen scurt pe platforme online. Proteste au mai fost în ultima perioadă și în alte destinații populare din Spania, precum Barcelona, Mallorca sau Malaga.

În ultimul deceniu, potrivit cifrelor oficiale, cererea de locuințe de închiriat a crescut din partea familiilor cu venituri mici și a imigranților. Proprietarii, însă, preferă să le țină pentru turiștii care plătesc mai mulți bani.

Rosa Garcia - purtător de cuvânt Stop Evacurări Gipuzkoa: Contractele temporare sunt un flagel și, la fel ca apartamentele turistice, nu sunt deloc reglementate și le iau cetățenilor locuințele cu impunitate.

Protestatar: Ne-am adunat aici pentru că în San Sebastian avem o problemă foarte serioasă cu turismul. Vrem să reducem nivelul turismului pentru că are un impact mare asupra prețurilor locuințelor, vieții în cartier, vieții culturale, afacerilor mici. Este supraaglomerat.

Asier Basurto - purtător de cuvânt al platformei pentru reducerea turismului: Credem că întreaga strategie a orașului este construită pentru a favoriza industria turismului. Și asta înrăutățește condițiile de viață ale locuitorilor săi.

Editor : A.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Fără menajamente: Real Madrid a rupt tăcerea, după ce a decis să boicoteze Balonul de Aur ca urmare a aflării câștigătorului

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Stațiunea de lux Sindalah, parte a megalopolisului saudit Neom, a fost inaugurată la Marea Roșie. Cum arată

Trei români dați în urmărire internațională au fost aduși în țară din Germania și Spania

Ipoteză șocantă în cazul dispariției unei tinere turiste în Palma de Mallorca: Ar fi fost incinerată de echipele de salubritate

O navă de asalt a Spaniei se îndreaptă spre România, cu 200 de pușcași la bord. Ce echipament transportă și ce misiune are

Partenerii noștri