VIDEO Lupte de stradă la Lyon și Paris. Aproape 300 de proteste au fost programate în Franța față de schimbările la legea pensiilor
Lupte de stradă la Lyon și Paris, în condițiile în care Franța este aproape de a fi paralizată de a șasea zi de grevă națională. Aproape 300 de proteste au fost programate în toată țara, iar sindicatele vorbesc deja de o mobilizare istorică. Speră să scoată astăzi în stradă cel puțin două milioane de oameni, ca să convingă administrația Macron să renunțe la reforma pensiilor.
Modă și sport la Paris. Vedete și modele au defilat într-o paradă dedicată Jocurilor Olimpice
Panică în Paris după ce o persoană a amenințat că va arunca în aer consulatul iranian
Noi proteste violente în Franța
Macron a promulgat noaptea legea pensiilor
Cum arată garsoniera de 9 metri pătrați din Paris
Violențe la Paris după atacul armat care a ucis trei kurzi într-o cafenea
Violențe și gaze lacrimogene la finala Ligii Campionilor
Luminile de Crăciun au fost aprinse pe Champs-Elysees
Parizienii sar în ajutorul refugiaților
La Paris au loc proteste violente. Anarhiști infiltrați printre cei care au ieșit pașnic în stradă împotriva legii pensiilor au creat haos pe străzile capitalei franceze. Protestatari violenți au distrus o mașină parcată în fața unei clădiri.
Nori de gaze lacrimogene și coloane de fum provenite de la incendierea baricadelor improvizate din diferite obiecte, precum tomberoane, se ridică din mijlocul protestelor.
Un grup de demonstranți radicali au încercat să abată de la traseul bine stabilit al protestului și să se îndrepte către Senatul francez.
Senatorii francezi discută în aceste momente legea pensiilor, care a provocat proteste și incidente în Franța.
Un grup mare de jandarmi intervine și încearcă să-i oprească pe manifestanții violenți.
Guvernul francez spune că va merge mai departe cu reforma pensiilor, cu creșterea vârstei de pensionare, în ciuda acestor violențe.
Toate sondajele arată că majoritatea francezilor se opun creșterii vârstei legale de pensionare de la 62 până la 64 de ani, chiar dacă recunosc că până la urmă va fi pusă în practică.
Ministrul desemnat pentru afaceri publice, Gabriel Attal, a spus că Executivul francez a ascultat nemulțumirile oamenilor dar că nu poate să țină cont de cei care vor să blocheze economia franceză și să paralizeze Franța, așa cum au spus stânga radicală și sindicatele că vor încerca să facă astăzi.
După acest val de proteste, sindicatele au anunțat că vor face o nouă mobilizare generală pentru data de 11 martie.
Cea de-a şasea zi de proteste naţionale marchează şi debutul grevelor prelungite în mai multe sectoare, de la transporturi şi până la rafinării şi energie, comerţ sau salubritate.
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News