Live

Uniunea Europeană dă undă verde uciderii lupilor. Măsura, luată la cererea crescătorilor de animale

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Statele membre ale UE şi-au dat miercuri acordul pentru diminuarea statutului de protecţie a lupilor, dând astfel curs unor cereri ale crescătorilor de animale, în pofida opoziţiei ONG-urilor de mediu, transmite AFP.

Blocul comunitar urmăreşte astfel să treacă de la o „protecţie strictă” la o „protecţie simplă”, modificare ce ar institui cote de vânat care să înlesnească vânarea lupilor atunci când aceştia devin prea numeroşi în anumite regiuni.

Propunerea a întrunit majoritatea calificată necesară la reuniunea reprezentanţilor permanenţi ai statelor membre în UE (COREPER), dar ea mai trebuie aprobată şi în cadrul Convenţiei de la Berna asupra conservării vieţii sălbatice, înaintea unei revizuiri a legislaţiei europene.

În toamna anului trecut, preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, care ea însăşi a pierdut un ponei ucis de un lup pe o proprietate a sa în nordul Germaniei, a pledat pentru diminuarea nivelului de protecţie a acestui animal, notează AFP, citată de UE.

„Concentrarea haitelor de lupi în anumite regiuni europene a devenit un real pericol pentru şeptel şi, potenţial, pentru om”, a declarat atunci Von der Leyen, atrăgându-şi pe acest subiect furia ONG-urilor, care cer menţinerea statutului actual privind vânarea lupului.

Populaţia de lupi pe ansamblul a 23 de state membre ale UE era estimată anul trecut la circa 20.300 de exemplare. 

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Cine e omul ăsta? Dați-mi soțul înapoi”. David și Victoria Beckham au reacționat, după ce a fost anunțată ”ruptura anului 2024”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Franţa exportă în continuare pesticide interzise în Europa

Referendum de schimbare a Constituției în Rep. Moldova. Rusia încearcă să-i saboteze parcursul european. „Oamenii știu ce înseamnă UE”

Viktor Orban, despre ajutoarele UE pentru inundații: „Nu cerem de pomană”. Cât trebuie să mai reziste Ungaria

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

Partenerii noștri