Live

Un sirian care ar plănuit să ucidă cu maceta „cât mai mulţi” soldaţi a fost arestat în Germania

Data publicării:
Foto: GettyImages

Un cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani, bănuit a fi de orientare radical-islamistă, a fost arestat în Germania pentru că ar fi plănuit să ucidă soldaţi germani cu maceta, a anunțat vineri procuratura din Munchen, potrivit Reuters, dpa şi AFP, preluate de Agerpres.

Acuzatul şi-a procurat două macete cu o lungime de circa 40 centimetri şi plănuia să atace soldaţi germani în oraşul Hof din Bavaria (sud-est), în timpul pauzei de prânz a acestora, intenţionând să ucidă cât mai mulţi posibil, susţine procuratura.

El dorea „prin acest gest să atragă atenţia şi să creeze un sentiment de nesiguranţă în rândul populaţiei”, explică procurorii germani.

Germania a anunţat înăsprirea controalelor la graniţe, după recentele atacuri cu cuţitul, soldate cu morţi şi în care suspecţii erau solicitanţi de azil.

Gruparea Stat Islamic a revendicat responsabilitatea unui atac cu cuţitul produs în august în oraşul Solingen (vest), în care trei oameni au fost ucişi.

Preocupările legate de imigraţie şi securitate s-au impus pe agendă înaintea alegerilor din landul Brandenburg (nord-est), unde partidul de extremă dreapta Alternativa pentru Germania (AfD) este puternic în sondaje, menţionează Reuters.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

VIDEO Salarii mici și ore nesfârșite de lucru în condiții extreme. Cum arată o zi din viața muncitorilor de la ferme în Germania

Lidera unui partid prorus din Germania dă peste cap planurile lui Scholz. „De la reunificarea din '90, nu a fost o amenințare mai mare”

Cum arată o zi de lucru la frontierele Germaniei. Decizia radicală luată de Berlin pentru a respinge imigrația ilegală

De ce refuză Germania să trimită rachete Taurus în Ucraina. ”Este ceea ce s-ar putea numi o problemă personală”

Partenerii noștri