Live

Un restaurant din Cehia îi taxează în plus pe clienții care nu mănâncă tot ce comandă

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Shutterstock

Cehii combat risipa alimentară cu taxe. Exemplul a fost dat de un restaurant ce-i taxează pe clienţii care nu mănâncă tot ce au comandat.

E vorba de un local cu autoservire, în care oamenii își pot pune cât vor în farfurie. Numai că, dacă nu consumă tot, la nota de plată se adaugă 50 de coroane, echivalentul a doi euro.

Măsura pare să dea rezultate, din moment ce acum, clienţii restaurantului înapoiază farfuriile goale.

Risipa alimentară este o problemă serioasă în Cehia, unde restaurantele aruncă zilnic sute de kilograme de mâncare. Şi, deşi unele localuri le dăruiesc localnicilor resturile alimentare, ca hrană pentru animale, majoritatea le aruncă pur şi simplu la gunoi.

Editor web: George Costiță

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un vlogger a demascat mai mulți români care păcăleau turiștii cu jocul „alba-neagra” la Turnul Eiffel. „Închide camera!”

Președintele ceh a aprobat ca 60 de cetățeni să se alăture forțelor armate ucrainene

Avangarda lui Putin din Europa Centrală, aproape de extindere. Un bloc favorabil Kremlinului, o problemă majoră pentru UE

Tururile ghidate din bar în bar vor fi interzise în Praga pe timpul nopții din cauza turiștilor care se îmbată și fac scandal

Partenerii noștri