Un restaurant din Cehia îi taxează în plus pe clienții care nu mănâncă tot ce comandă
Cehii combat risipa alimentară cu taxe. Exemplul a fost dat de un restaurant ce-i taxează pe clienţii care nu mănâncă tot ce au comandat.
Au început și primele operațiuni de curățare în urma inundațiilor din Cehia
Reacția unui bărbat venit din Cehia la o terasă în România
Medicii i-au făcut avort femeii greșite, după o confuzie
Reguli noi în restaurante
Ce spune o profesoară de la universitatea din Praga despre atacator
Ministrul ceh de Interne: Sperăm să luăm azi decizia de a accepta România
Care sunt alimentele care pot fi consumate în siguranță și după data de expirare
Cehia. Păcăleli de război
Sfaturi pentru a reduce risipa alimentară
E vorba de un local cu autoservire, în care oamenii își pot pune cât vor în farfurie. Numai că, dacă nu consumă tot, la nota de plată se adaugă 50 de coroane, echivalentul a doi euro.
Măsura pare să dea rezultate, din moment ce acum, clienţii restaurantului înapoiază farfuriile goale.
Risipa alimentară este o problemă serioasă în Cehia, unde restaurantele aruncă zilnic sute de kilograme de mâncare. Şi, deşi unele localuri le dăruiesc localnicilor resturile alimentare, ca hrană pentru animale, majoritatea le aruncă pur şi simplu la gunoi.
Editor web: George Costiță
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News