Un mare lanț de supermarketuri limitează cantitățile de produse care pot fi cumpărate în Ungaria, după ce au fost plafonate prețurile
Un lanţ de supermarketuri din Ungaria, prezent şi în România, va impune de azi cumpărarea în cantităţi limitate a unor alimente precum zahăr, făină, lapte și ulei de floarea soarelui. Decizia vine după ce Guvernul de la Budapesta a decis plafonarea prețului mai multor produse de bază.
Comercianții spun că plafonarea prețului la produsele românești i-ar falimenta
Atentat terorist dejucat de autoritățile ungare în urma unor informații primite de la serviciile SUA
Medicul ucigaș, adus în România
Protest uriaș la Budapesta
Otrava din farfurie: Zeci de substanțe periculoase au fost găsite în roșii de import
O bucată din tavanul unui supermarket a căzut peste o femeie în București
Se vor închide supermarketurile în weekend?
Cumpărăturile la sat sunt mai scumpe decât la oraș
Benzina și motorina, tot mai scumpe în Ungaria
Bogdan Băcilă, jurnalist Digi24: Decizia de plafonare a prețurilor unor alimente de bază în Ungaria s-a luat pe 12 ianuarie. Executivul de la Budapesta a decis ca anumite produse de bază să aibă prețuri maximale. Este vorba despre ulei de floarea soarelui, făină, zahăr, pulpă de porc, piept de pui și lapte de vacă cu 2,8% grăsime.
La două săptămâni de la această decizie, vine și o reacție a unui mare lanț de supermarketuri din Ungaria. Acesta a anunțat că anumite produse de bază vor putea fi cumpărate în cantități plafonate, astfel uleiul va putea fi cumpărat până la 10 litri, zahărul și făina până la 10 kilograme, respectiv laptele UHT până la 12 litri.
Supermarketul s-a angajat chiar să aibă prețuri mai mici decât plafoanele maximale impuse de executivul de la Budapesta, iar în presa din Ungaria au început să apară explicații ale acestei strategii de marketing.
Se vorbește despre faptul că prin aceste plafonări clienții vor fi tentați să cumpere mai mult.
În România, despre plafonarea prețurilor produselor de bază totul este la nivel de discuție. Între prețurile din România și Ungaria diferența este în favoarea României, în special din cauza diferențelor de TVA, 9% la noi, respectiv 27% în Ungaria.
Citește și Florin Cîțu: „Când plafonezi prețurile, există riscul de a avea o penurie şi să vedem cozi”
Editor : A.C.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News