Țara cu excedent bugetar de 48 de miliarde de euro și tot mai puțini șomeri
Numărul şomerilor a scăzut cu 8.000 pe parcursul lunii august, în Germania, până la aproximativ 2,3 milioane. E în linie cu estimările analiştilor, iar aceasta scădere nu a influențat rata ajustată a şomajului, care se menţine tot la 5,2%. De cealaltă parte, companiile dau un semnal pozitiv şi arată că, cel puţin pentru moment, sunt încrezătoare în evoluţia economiei.
Ce poți cumpăra din banii primiți ca alocație pentru copii
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Românii se întorc acasă. Motivul care îi face să renunțe, după ani de pribegie, la viața din Occident
Cum arată primul tren electric chinezesc de mare viteză care va circula prin România cu până la 160 km/h
Schimbări bruște de temperatură: furtuna Ashley aduce un val de aer polar în România
Investigație sub acoperire pe plantațiile din Germania
Panică în Munchen. Un bărbat înarmat a fost împușcat de polițiști
Avionul care trebuia să aducă echipa națională în țară s-a stricat
Protest uriaș față de extrema dreaptă din Germania
Numărul persoanelor angajate a ajuns în luna iulie la un nivel record: 44,7 milioane. Nu sunt mulţi patroni care să se teamă în acest moment de izbucnirea unui război comercial, de pildă.
Detlef Scheele, şeful Oficiului de Muncă: Locurile de muncă ce ţin de securitate socială sunt tot mai multe, cererea companiilor pentru angajați rămâne ridicată.
Creşterea ratei de ocupare a dus în sus şi consumul. Cheltuielele gospodăriilor au crescut, germanii sunt siguri de locul de muncă pe care îl au, iar majorările salariale peste nivelul inflației și dobânzile încă reduse la împrumuturi au încurajat consumul.
Sunt multe companii, însă, care se plâng de lipsă de personal. Este şi motivul pentru care au cerut o relaxare a regimului acordării permisului de muncă pentru cetăţenii din afara Uniunii Europene.
Detlef Scheele, şeful Oficiului de Muncă: Niciun cetăţean german nu trebuie să fie îngrijorat de faptul că refugiaţii ar putea reprezenta o competiţie pe piaţa muncii, nu e necesar. Niciun refugiat nu poate concura cu un şomer german.
În prima jumătate a acestui an, locomotiva economică a Europei a înregistrat un excedent bugetar record de 48,1 miliarde euro, cu aproximativ 18 miliarde euro mai mult decât în primul semestru al anului trecut.
Acest surplus este echivalent cu 2,9% din PIB, datorat, în mare parte, exporturilor.
Iar datele sunt îmbucurătoare pentru România. Germania e cel mai important partener comercial al ţării noastre. Şi dacă lucrurile merg bine acolo, sunt susţinute şi câteva industrii de la noi, printre care cea de subansmble auto.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News