Live

Situație disperată în San Marino. Microstatul a declarat stare de urgență: fără apă în piscine, fără udarea gazonului și a grădinilor

Data publicării:
San Marino. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Profimedia Images

Guvernul microstatului european San Marino a declarat stare de urgenţă pe teritoriul său din cauza penuriei de apă, informează DPA, preluată de Agerpres. Starea de urgenţă impune câteva interdicţii pentru a preveni epuizarea resurselor de apă care sunt deja grav afectate, a anunţat miercuri Secretariatul de Stat din San Marino.

Sub ameninţarea unor amenzi, este interzisă udarea gazonului, a grădinilor de legume şi a livezilor pe durata stării de urgenţă.

Secretariatul de Stat a menţionat absenţa precipitaţiilor în lunile recente şi temperaturile ridicate, care au dus la creşterea cererii de apă potabilă în rândul populaţiei, ca motive aflate în spatele actualei penurii de apă din San Marino.

Piscine...fără apă

De asemenea, este interzisă curăţarea curţilor, a scărilor şi a drumurilor de acces private cu ajutorul apei. Nici piscinele nu vor putea fi reumplute cu apă. Spălarea vehiculelor este, de asemenea, interzisă.

Persoanele private care nu respectă aceste interdicţii riscă amenzi de până la 1.000 de euro.

San Marino ocupă locul al cincilea în clasamentul celor mai mici ţări din lume. Acest ministat este complet înconjurat de Italia şi are o suprafaţă de doar 61 de kilometri pătraţi.

Aproximativ 34.000 de persoane trăiesc în San Marino. Penurii de apă au fost resimţite şi în regiunile învecinate în vara aceasta. Sudul Italiei a fost deosebit de afectat de problemele legate de aprovizionarea cu apă şi de secetă.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

200 de elefanți vor fi sacrificați în Zimbabwe pentru a hrăni populația afectată de secetă

Ecuadorul rămâne fără curent electric pe întreg teritoriul țării. Seceta gravă a afectat barajele hidroelectrice

Atât de mult a scăzut nivelul Dunării, încât au ieșit la iveală epave ale unor nave scufundate în Al Doilea Război Mondial

Fenomenul La Nina are șanse mari să se dezvolte în următoarele luni. Ploile ar putea fi mai puține în anumite regiuni de pe glob

Partenerii noștri