Live

România e pe locul 2 în topul celor mai fericite țări din UE, în fața Italiei, Spaniei și Germaniei. Ce țară ocupă primul loc

Data actualizării: Data publicării:
FOTO: Getty Images

Austria este cea mai fericită țară din Uniunea Europeană, arată cele mai recente date ale Eurostat, biroul european de statistică, citat de The Independent.

Austria a obținut un punctaj de 7,9 din 10 în ceea ce privește „indicatorii de calitate a vieții”, care se bazează pe sondaje efectuate în statele membre.

Polonia, Finlanda și România s-au clasat pe locul al doilea, toate având un scor de 7,7 din 10, în timp Bulgaria are cel mai mic scor, 5,6, fiind singura țară care a obținut mai puțin de 6 în ceea ce privește indicele de mulțumire.

Raportul Eurostat vrea „să surprindă tendințele în ceea ce privește bunăstarea subiectivă a cetățenilor europeni”, menționând că „cetățenii UE au avut tendința de a fi destul de mulțumiți de viața lor în general, raportând o medie de 7,1 puncte din 10”.

Factori precum nivelul de educație, familia și stabilitatea financiară au influențat satisfacția generală a respondenților, mai degrabă decât doar situația financiară.

„Este interesant de observat că unele țări asociate cu niveluri scăzute ale veniturilor în trecutul recent, precum România și Polonia, se numără printre țările în care este cea mai mare, ceea ce arată complexitatea relației dintre bunăstarea subiectivă și bunăstarea economică”, a precizat Eurostat.

Italia, Spania și Franța, trei dintre cele mai mari economii din UE, se situează în jurul mediei Uniunii Europene, de 7,1.

În schimb, oamenii din Germania sunt printre cei mai nefericiți din UE. Țara este pe penultimul loc, cu cu un scor de 6,5.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Viktor Orban: Ungaria se bazează pe sprijinul României și al Bulgariei pentru a-și asigura livrările de energie

Alertă după atacul din Magdeburg. Mai multe țări din Europa cresc numărul forțelor de ordine la târgurile de Crăciun

Harta sărăciei în România: Care sunt zonele defavorizate din țară

Austria atenționază refugiații sirieni să se pregătească de plecare. Câți oameni au primit notificări

Partenerii noștri