Live

Protestele locuitorilor din orașele europene nu au oprit supraturismul. Spania a avut un număr record de vizitatori în vara acestui an

Data publicării:
Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume și a înregistrat un număr record de vizitatori în timpul verii din 2024, în ciuda protestelor localnicilor care se plâng de efectele supraturismului, conform The Guardian.

Spania a înregistrat un record de 21,8 milioane de vizitatori internaționali în această vară, au dezvăluit datele oficiale, într-o perioadă în care au avut loc și proteste împotriva turismului în toată țara. Cifra reprezintă o creștere cu 7,3% față de 2023, a declarat Institutul Național de Statistică (INE).

Spania este a doua cea mai populară destinație turistică din lume după Franța și a primit în iulie 10,9 milioane de vizitatori și tot atât de mulți în august, potrivit INE.

Ministrul turismului, Jordi Hereu, a numit impactul turismului „un mare succes pentru bunăstarea, coeziunea socială și dezvoltarea economică a Spaniei” în cadrul unui eveniment organizat de agenția de promovare a turismului Turespaña în Tenerife, dar a adăugat că Spania trebuie să își transforme modelul pentru acest sector.

Numărul tot mai mare de turiști nu i-a mulțumit pe toți spaniolii, protestatarii și-au făcut cunoscute sentimentele în ultimele luni, în special în Barcelona, Málaga și insulele Canare și Baleare.

Protestatarii s-au plâns de presiunea asupra infrastructurii și de creșterea prețurilor de închiriere din cauza multor proprietăți închiriate turiștilor la prețuri profitabile. Primarul Barcelonei a spus că orașul va pune capăt închirierii apartamentelor către turiști până în 2029.

Cea mai comună naționalitate în rândul vizitatorilor Spaniei în timpul verii a fost cea britanică, cu 4,17 milioane de turiști din Marea Britanie, urmată de Franța (cu 3,75 milioane de vizitatori), Germania (2,49 milioane) și Italia (1,35 milioane). A existat, de asemenea, o creștere de 13% a turiștilor americani, la 850.000.

Spania a găzduit 64,8 milioane de turiști în primele opt luni ale anului – un alt record, a spus INE. Cele mai populare destinații au fost Catalonia (regiunea care include Barcelona) și insulele Canare și Baleare.

Veniturile din turism au crescut cu 17,6% în perioada de opt luni, până la 86,7 miliarde de euro (72 de miliarde de lire sterline), echivalentul a 187 de euro cheltuiți pe turist pe zi.

Potrivit Exceltur, o organizație creată de principalele grupuri turistice din Spania, sunt așteptați 90 de milioane de turiști pe parcursul anului 2024.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Un avion de vănătoare F-18 s-a prăbuşit în estul Spaniei. Pilotul nu a supravieţuit

Ce ar însemna o victorie a lui Trump pentru Europa. Alegerile din SUA ar putea fi cele mai importante din ultimii 160 de ani

Guvernul Italiei ia în calcul castrarea chimică a violatorilor. Ce țară din Europa mai aplică această măsură

Două specialiste din Spania, mamă și fiică, antrenează bacterii pentru a restaura frescele unei biserici

Partenerii noștri