Live

Video Protest violent în Franța. Zeci de persoane au fost reținute sâmbătă

Data actualizării: Data publicării:

Zeci de persoane au fost reţinute, sâmbătă după-amiază, în oraşul francez Nantes, în urma confruntărilor dintre protestatari şi agenţi de poliţie în cursul unui nou miting al mişcării "Vestele galbene", informează site-ul cotidianului Le Figaro.

Mii de persoane s-au adunat sâmbătă după-amiază în centrul oraşului Nantes (vestul Franţei) în cadrul unui nou protest al mişcării "Vestele galbene", care denunţă erodarea nivelului de trai și cer demisia președintelui Emmanuel Macron.

Cel puţin 26 de persoane au fost reţinute în urma confruntărilor dintre demonstranţi şi forţele de ordine. Autorităţile au utilizat gaze lacrimogene pentru dispersarea manifestanţilor violenţi,  potrivit Mediafax.

Autorităţile au confiscat zeci de sticle incendiare în cursul operaţiunilor din Nantes.

La Paris, circa 500 de persoane au manifestat calm în zonele Choisy şi Grenelle, în apropierea Turnului Eiffel. Un protest spontan faţă de un plan de privatizare a avut loc şi în incinta Aeroportului Orly.

Haos, vineri, în transportul de la Paris, afectat de cea mai mare grevă din ultimii 12 ani

Supăraţi pe guvernul care vrea să crească vârsta de pensionare, şoferii autobuzelor şi mecanicii de metrou nu au mai plecat la drum. Autorităţile au făcut contracte cu mai multe companii pentru a le oferi parizienilor soluţii. Scutere electrice, biciclete şi trotinete au fost puse gratuit la dispoziţia localnicilor.

Metroul nu mai circulă pe 10 din cele 16 linii şi doar un autobuz din trei a ieşit pe traseu la Paris. Furioşi pe guvernanţi, angajaţii din transportul în comun nici nu concep să se schimbe legea pensiilor.

Metroul rapid şi tramvaiele de pe centura Parisului sunt afectate şi ele de mişcare de protest. Aşa cum era de aşteptat, greva a dat peste cap traficul din oraşul cu peste 10 milioane de locuitori, iar mulţi călători au ajuns la serviciu cu întârziere de peste o oră. Şi ca de obicei, părerile sunt împărţite.

Iată ce spun locuitorii Parisului:

Nu are rost să paralizezi ţara în felul ăsta. Ideea e să faci grevă şi să protestezi, dar folosind metode care nu îi împiedică pe alţii să meargă la serviciu”.

Greva este necesară. Cred că ar fi bine ca toată lumea să încerce să obţină condiţii mai bune de muncă.”

Ultima grevă de o asemenea amploare a paralizat Parisul în anul 2007. Angajaţii din transportul în comun au protestat tot faţă de o reformă a pensiilor, dar nu au avut sorţi de izbândă.

Editor web: Cristina Tudor

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ce a scris presa din Kosovo, după ce au apărut imaginile cu vestiarul României la finalul meciului de la Prishtina

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Muzeul Rijksmuseum din Amsterdam, închis după un protest al activiștilor de mediu

Proteste de amploare au loc în Franța după ce Emmanuel Macron l-a numit prim-ministru pe Michel Barnier

Un francez şi-a ucis cu un cuţit soţia şi pe cei doi copii ai lor, apoi a început să atace oameni pe stradă

O americancă a fost ucisă la un protest în Cisiordania. Martorii spun că soldații israelieni i-au tras un glonț în cap

Partenerii noștri