Prima zi fără Marea Britanie în UE. Avertismentul lansat de Angela Merkel și Emmanuel Macron
Boris Johnson este încrezător că Marea Britanie va avea un viitor glorios în afara Uniunii Europene. Urmează acum negocierea unei noi relaţii între Regatul Unit și blocul comunitar. Angela Merkel și Emmanuel Macron au spus deja că Marea Britanie nu va beneficia de niciun tratament preferențial și că discuțiile pe această temă vor fi foarte dificile.
Scene „ca dintr-un film de groază” în Marea Britanie
Poliţia a arestat cinci oameni în urma violențelor din Leeds
Prințesa Kate şi-a făcut prima apariţie publică din acest an
Marea Britanie vrea să reintroducă armata obligatorie
Un pilot al RAF a murit după ce s-a prăbușit cu avionul
Geoană, despre anunțurile lui Macron
Regele Charles și-a reluat activitățile publice
Emmanuel Macron a jucat un meci în scop caritabil cu fotbaliști celebri
Furtuna Kathleen face ravagii în arhipelagul britanic
Boris Johnson, premierul Marii Britanii: În ciuda punctelor sale forte și a calităților sale admirabile, UE a evoluat peste 50 de ani într-o direcție care nu se mai potrivește acestei țări. Ne dorim ca acesta să fie începutul unei noi ere a cooperării prietenoase între UE și o Marea Britanie energică. O Mare Britanie care este simultan o mare putere europeană și cu adevărat globală în ambiții. Știu că putem transforma această oportunitate într-un succes uimitor.
Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Acesta este un moment de cotitură pentru noi toți, pentru cele 27 de state membre UE și, de asemenea, pentru Germania. În orice caz, Germania și-ar dori să rămână un partener apropiat și un prieten al Marii Britanii, avem aceleași valori comune. Mai mult, cele 27 de state membre vor face tot ce le va sta în putere pentru a se asigura că Europa va continua să se dezvolte cu succes. O Europă atractivă și puternică este un partener bun pentru Marea Britanie.
Emmanuel Macron, președintele Franței: Nu poți să fii și înăuntru și afară. Poporul britanic a ales că părăsească Uniunea Europeană. Nu vor mai avea aceleași obligații, ceea ce înseamnă că nu vor mai avea aceleași drepturi. Plecarea este un șoc. Este un semnal de alarmă, care ar trebui să aibă ecou în fiecare țară, să fie auzit în toată Europa și să ne pună pe gânduri. Pentru prima oară în 70 de ani, o țară pleacă din Uniunea Europeană. Este o zi tristă, nu vom nega asta. Dar această zi trebuie să ne facă să facem lucrurile altfel.
Leo Varadkar, premierul Irlandei: Ne luăm rămas bun de la un vechi prieten care pornește într-o aventură, propria confruntare cu destinul. Ne dorim să le meargă bine, dar dacă nu, va fi mereu un loc pentru Regatul Unit la masa europeană.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News