Live

O renovare de 900 de milioane de euro deranjează madrilenii. Stadionul Santiago Bernabeu, nevoit să anuleze concerte

Data actualizării: Data publicării:
Concert pe stadionul Santiago Bernabeu. Foto: Profimedia Images

Cunoscut datorită echipei de fotbal Real Madrid, care a jucat mai multe meciuri aici, stadionul Santiago Bernabeu din Madrid a început să fie folosit, după renovarea care a durat cinci ani și a costat 900 de milioane de euro, și pentru concerte. Acum, reprezentanții stadionului anunță anularea sau reprogramarea tuturor concertelor care trebuiau să aibă loc, informează The Guardian.

Anulările și reprogramările sunt provocate de nemulțumirile localnicilor legate de zgomotul provocat de acestea.

Printre capetele de afiș recente s-au numărat Taylor Swift, Luis Miguel și starul columbian Karol G.

Dar în timp ce concertele i-au încântat pe unii fani ai muzicii, ele au dus mulți localnici la disperare. Confruntați cu decibelii care depășeau cu mult nivelurile legale, cu orele de terminare de la miezul nopții, cu fanii care campau în parcurile locale, cu oamenii beți care urinau la ușă și cu blocarea drumurilor rezidențiale, un grup care îi reprezenta pe cei care locuiau în jurul stadionului a început o acțiune în justiție împotriva celor responsabili, inclusiv împotriva consiliului municipal din Madrid.

Deși inițial vestea renovării a fost primită cu entuziasm, localnicii au devenit nemulțumiți din cauza zgomotului și a aglomerației cauzate de astfel de evenimente.

Din acest motiv, localnicii au pornit acțiuni legale împotriva celor responsabili pentru situație, între care consiliul local al orașului Madrid. Ca urmare, Real Madrid a anunțat că a decis să își reprogrameze concertele și evenimentele care urmau să aibă loc pe stadion, pentru a se putea conforma regulamentului local. 

Reprezentanții celor care au pornit acțiunile în justiție au salutat decizia de a opri organizarea de evenimente, însă au subliniat că “măsura trebuie să fie permanentă, întrucât stadionul a fost construit pentru meciuri de fotbal și nu este izolat fonic”.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Interzicerea telefoanelor le dă bătăi de cap directorilor de școli din România. „Hotelul Mobilelor” și alte soluții găsite în Europa

Spania, condamnată la CEDO după ce o femeie, membră a Martorilor lui Iehova, a primit transfuzii de sânge împotriva voinţei sale

Unul dintre cei temuți interlopi români din Spania a fost găsit mort în închisoare

Pedro Sanchez s-a întâlnit la Madrid cu Edmundo Gonzales, liderul opoziției venezuelene refugiat în Spania

Partenerii noștri