Live

Ministrul Apărării de la Kiev remaniază instituția: trei adjuncți au fost demiși

Data actualizării: Data publicării:
Rustem Umerov, ministrul ucrainean al Apărării. FOTO: Profimedia Images

Ministrul ucrainean al apărării a demis trei dintre adjuncții săi în cadrul unei remanieri, în timp ce Kievul se străduiește să respingă invazia Moscovei de doi ani și jumătate, a anunțat marți Rustem Umerov, potrivit Reuters.

Umerov a declarat, într-o postare pe rețelele de socializare, că a cerut guvernului să îi elibereze pe Stanilsav Haider, Oleksandr Serhîi și Yuri Dzhîgîr din funcțiile lor de miniștri adjuncți ai apărării, iar pe Liudmila Darahan din funcția de secretar al ministerului.

„Am stabilit sarcina de a finaliza procesul de curățare a sistemului de achiziții publice în strânsă cooperare cu autoritățile de aplicare a legii și anticorupție”, a declarat Umerov. Noile numiri vor fi anunțate în curând. Oficialii ucraineni au încercat să eficientizeze birocrația și să combată corupția în contextul invaziei la scară largă a Rusiei.

Rustem Umerov, care i-a succedat în funcție lui Oleksii Reznikov, a devenit noul ministru al Apărării din Ucraina luna trecută. Este un membru important al comunității tătare din Crimeea și a participat la negocierile sensibile cu Rusia.

Umerov s-a născut în Uzbekistanul sovietic, țara în care familia sa a fost exilată în timpul lui Stalin, și în copilărie s-a mutat înapoi în Crimeea, în Ucraina, atunci când tătarilor li s-a permis să se întoarcă în anii 1980 și 1990. Musulmanul în vârstă de 41 de ani și-a început activitatea în domeniul telecomunicațiilor în 2004 și a fost ales în parlament în 2019. Acolo a fost copreședinte al Platformei pentru Crimeea. Ani de zile a fost consilier al liderului istoric al tătarilor din Crimeea, Mustafa Dzhemilev.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Primul mesaj pentru Ucraina al noului șef al NATO

Zelenski, după o discuție „detaliată” cu Sîrski: Situația de pe linia frontului este „foarte dificilă”

Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară nu va mai lucra cu cercetători afiliați Rusiei. „CERN nu este o insulă”

Întâlnire tensionată între miniștrii de externe ai Ucrainei și Ungariei: „O conversație personală foarte sinceră”

Partenerii noștri