Live

Majoritatea bijuteriilor furate în timpul jafului de la muzeul din Dresda, ornate cu sute de diamante, au fost recuperate după trei ani

Data publicării:
Printre obiectele furate de la Dresda se numără bijuterii încrustate cu diamante, de o valoare inestimabilă. Sursă foto colaj: Profimedia

O „parte considerabilă” dintre bijuteriile furate în urmă cu trei ani dintr-un muzeu din oraşul german Dresda a fost găsită sâmbătă seara la Berlin, au anunţat autorităţile. Printre obiectele care fuseseră furate se numără și o sabie al cărei mâner și teacă sunt încrustate cu 800 de diamante.

În total, au fost găsite 31 de piese sau fragmente complete, printre care se numără steaua Ordinului polonez Vulturul Alb, bătută cu diamante, au anunţat poliţia şi parchetul din Dresda.

Descoperirea survine în timpul desfăşurării procesului în care şase suspecţi sunt acuzaţi de acest jaf spectaculos comis în noiembrie 2019, acţiune în justiţie deschisă în ianuarie, potrivit dpa, preluată de Agerpres.

Cei şase sunt suspectaţi că au pătruns prin efracţie, la 25 noiembrie 2019, în celebrul Muzeu Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde) din Dresda, oraş baroc din estul Germaniei, de unde ar fi furat 21 de bijuterii bătute cu peste 4.300 de diamante, dintre care unul de 49 de carate, cu o valoare totală asigurată de minimum 113,8 milioane de euro.

Hoții au întrerupt alimentarea cu curent electric în jurul orei 5:00, după care au intat printr-o fereastră spartă în muzeul care se spune că ar fi una din cele mai securizate clădiri din lume.

Printre obiectele furate se află o sabie al cărei mâner și teacă sunt încrustate cu 800 de diamante, un șirag de perle vechi de sute de ani și o colecție de bijuterii cu diamante din secolul 18. Aproape toate obiectele furate au fost realiate în timpul domniei lui Frederick Augustus al III-lea în Saxonia.

Prada lor a fost de negăsit până acum, iar inculpaţii nu au vorbit în timpul procesului.

Totuşi, cea mai mare parte a prăzii lor a fost găsită datorită „discuţiilor exploratorii” purtate între apărare şi acuzare în vederea găsirii unei posibile înţelegeri în acest proces şi a returnării bunurilor, conform unui comunicat.

Autorităţile nu au oferit mai multe detalii sâmbătă, informaţii despre evoluţia acestui caz putând fi făcute publice marţi, la următoarea audiere din cadrul acestui proces.

Obiectele găsite au fost deja transferate de la Berlin la Dresda sub protecţia forţelor speciale de poliţie. Ele vor fi examinate în special de specialişti în colecţii de artă din Dresda care urmează să le verifice autenticitatea şi integralitatea.

Directoarea generală a Colecţiilor de artă din Dresda (SKD), Marion Ackermann, a declarat în ianuarie că bijuteriile furate din „Seiful Verde” nu pot fi comercializate.

„Piesele au fost făcute cunoscute în întreaga lume” şi nu pot fi vândute, a spus ea la postul de radio Bayern 2.

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Incident misterios: mai multor spectatori li s-a făcut rău în timpul unui concert. Paramedicii veniți să îi ajute s-au îmbolnăvit și ei

O rețea de români care fura ceasuri de lux și bijuterii în Spania a fost arestată. Ce metodă foloseau pentru a jefui victimele

Jaf de aproape șapte milioane de euro, la cel mai vechi muzeu de artă sacră din Franța. Cum au acționat hoții

O femeie care jefuia persoane în stare de ebrietate a fost reținută de polițiști. Cum funcționează metoda „îmbrăţişarea victimei”

Partenerii noștri