Video Imagini greu de privit din Croația după cutremurele puternice. Sute de soldați trimiși la locul dezastrului caută răniți sub dărâmături
Alte două cutremure de putere medie - 4,9 și 4,6 - au zguduit Croația astăzi, la o zi după seismul de magnitudine 6,4 care a lovit țara ieri și a provocat moartea a cel puțin șapte oameni. Eforturile de identificare și salvare a eventualelor victime au continuat și peste noapte.
Cum arată sistemul de avertizare timpurie în caz de tsunami, montat în largul Mării Negre
Clădirile avariate de cutremurele din Gorj, cu probleme și după mai bine de un an. Școala dintr-o comună, închisă
Plan de urgență în caz de cutremur, în spitale și primării
Furtuna care se îndreaptă spre România face ravagii în Croația
Cum a reacționat Maia Sandu, aflată într-un studio TV, când a început cutremurul
Imagini incredibile din timpul cutremurului din Taiwan. Au căzut bucăți din munte peste șoferi
Cum a reușit Taiwanul să reducă efectele cutremurului de 7,4
Mărturii teribile despre cutremurul din Taiwan
Momentele cutremurului devastator din Taiwan
Cele mai mari pagube sunt la Petrinja, unde mai multe case au fost fie distruse, fie grav afectate de seism. De asemenea sunt întrerupte alimentarea cu apă și energie electrică.
Sute de soldaţi au fost trimişi la locul dezastrului, unde au ajuns președintele și premierul Croației. Până acum sub dărâmături au fost găsiți doi morți. Unul dintre ei este un copil de 12 ani. Sunt însă și câteva zeci de răniți.
Afectată serios este şi o altă localitate din apropiere, al cărei spital nu mai poate fi folosit din cauza distrugerilor masive. Pompierii au evacuat pacienții și au scos toate echipamentele medicale.
Seismul s-a simţit intens în capitala Zagreb, unde mai multe persoane au fost rănite şi unde a fost afectat sediul Ministerului Apărării.
Unda de șoc a fost resimțită până în Serbia, Bosnia Herţegovina, Austria, Germania sau Cehia. În Slovacia, parlamentul și-a suspendat ședința din cauza cutremurului, iar o centrală nucleară și-a încetat activitatea ca măsură de precauție. Și România apare pe lista statelor unde a ajuns unda de șoc.
Reacţii au venit rapid din partea preşedinţilor Comisiei Europene şi Consiliului European, care s-au declarat pregătiţi să ajute Croaţia. Președintele Klaus Iohannis a declarat că România e pregătită să acorde ajutorul necesar Croației.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News