Live

Video Hoteluri din stațiunea Platanias, din Creta, au fost evacuate din cauza unui incendiu de vegetație

Data publicării:
Incendii Grecia. Foto- Profimedia Images

Un mare incendiu de vegetație a făcut ravagii miercuri în Platanias, lângă Chania, pe insula Creta. Incendiul a izbucnit miercuri în jurul orei 16:00 în pășuni și într-o zonă cu stuf în apropierea hotelurilor și foarte aproape de casele din sat. Mai multe hoteluri și un supermarket au fost evacuate din cauza apropierii focului de zonele turistice, anunță keeptalkinggreece.com.

Brigada de pompieri a precizat că au fost trimise elicoptere pentru aducerea sub control a incendiului activ în apropierea popularei staţiuni turistice.

La ora 18:00, locuitorii și turiștii din Platanias au primit un mesaj de alertă prin intermediul liniei de urgență 112 prin care li se cerea să se evacueze și să se îndrepte spre vest, în direcția Gerani, pe vechiul drum național.

Postul de radio local ERT-Chania a relatat că fumul dens a dus la evacuarea mai multor hoteluri și a unui supermarket. În imaginile filmate la faţa locului pot fi văzuţi turişti care ies din hoteluri şi se îndreaptă spre zone sigure.

Autorităţile investighează cauzele incendiului.

Riscul de izbucnire a altor incendii de vegetaţie este în continuare ridicat, pe întreg teritoriul Greciei, până la sfârşitul lunii octombrie, în pofida ploilor abundente care au căzut în unele zone. 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Momentul în care incendiatorul de la Parlament este ridicat de polițiști și dus la secție. Bărbatul a fost arestat preventiv

O turistă în vârstă de 35 de ani a murit în insula Creta. Femeia a fost surprinsă de o cădere de pietre

A început goana după pachetele turistice pentru Crăciun și Revelion. Oferte în Poiana Brașov la prețuri de vacanțe în insule exotice

Scandal în Polonia: un milionar este acuzat că a inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic

Partenerii noștri