Live

Germania lucrează la un program de relansare economică în valoare de aproape 80 de miliarde de euro

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Getty Images

Guvernul Germaniei lucrează la un program de stimulare a economiei în valoare de 75 - 80 miliarde de euro pentru a atenua efectele pandemiei de coronavirus, potrivit unui articol publicat de săptămânalul Bild am Sonntag, citat de Reuters.

Germania, cea mai mare economie a Europei, ar urma să înregistreze în al doilea trimestru din 2020 cea mai gravă recesiune de după al Doilea Război Mondial.

Conform publicaţiei germane, guvernul condus de Angela Merkel ar urma să acopere peste 60 de miliarde de euro din costurile programului de relansare economică, iar landurilor vor suporta restul, transmite Agerpres.

Ministrul Finanţelor, Olaf Scholz, şi cel al Economiei, Peter Altmaier, sunt aşteptaţi să prezinte programul săptămâna viitoare. Printre posibilele măsuri incluse se află reduceri de taxe, ajutoare pentru familii, fonduri suplimentare pentru micile companii, reduceri de datorii pentru municipalităţi şi subvenţii pentru industria auto, potrivit propunerilor formulate de diferiţi decidenţi.

Pe lângă noul pachet de stimulente financiare, există și un pachet de salvare în valoare de 750 miliarde de euro, care a fost convenit de autorităţi în martie.

Preşedintele Parlamentului german, Wolfgang Schaeuble, a cerut duminică adoptarea unui plan de stimulare care să se concentreze pe politicile de mediu, digitalizare şi inovare.

"Este crucial nu doar să anunţăm mari sume de bani, dar şi să facem ceea ce este corect. Unii oameni cred că politicile de mediu ar trebui plasate, acum, pe un loc secund. Însă acest lucru nu poate fi susţinut în mod serios", a declarat Schaeuble pentru publicaţia Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS). Acesta a adăugat că stimulentele în numerar pentru noi automobile ar fi "de neconceput".

Viziunea președintelui Legislativului german nu este singulară. Mai multe grupuri industriale au criticat ideea unor bonusuri pentru autoturisme noi, după ce Franţa a introdus o astfel de schemă. Preşedintele asociaţiei firmelor de inginerie din Germania (VDMA), Carl Martin Welcker, a apreciat că acordarea de prime la achiziţia de autoturisme reprezintă o discriminare față de alte produse.

Redactor: Alexandru Costea

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Sârbii au reacționat ferm, după ce UEFA i-a spus ”NU” României în urma meciului cu Kosovo: ”Nici n-a stat pe gânduri”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

În loc de celebrele rachete Taurus, Germania va trimite Ucrainei 4000 de drone pilotate de inteligența artificială

Șefa diplomației germane avertizează China să nu trimită arme Rusiei pentru războiul din Ucraina

Marș de protest al opoziției ruse din exil, la Berlin, în frunte cu Iulia Navalnaia: „Rusia fără Putin! Rusia va fi liberă!”

Cum se apără Olaf Scholz, după convorbirea telefonică pe care a avut-o cu Vladimir Putin

Partenerii noștri