Live

Franţa, Germania şi Polonia sunt ţinte constante ale dezinformării ruse, spune comisarul european Vera Jourova

Data actualizării: Data publicării:
Vera Jourova, vicepreşedinta Comisiei Europene. Foto: Profimedia

Înaintea alegerilor europene, Franţa, Germania şi Polonia au devenit „în permanenţă” ţinte ale dezinformării ruse, a declarat marţi, cu două zile înainte de începerea scrutinului, vicepreşedinta Comisiei Europene Vera Jourova, relatează AFP.

„Potrivit Observatorului european al mass-mediei digitale (EDMO), înainte de alegeri, există trei ţări importante atacate în permanenţă de Rusia: este vorba despre Franţa, Germania şi Polonia”, a declarat Vera Jourova în timpul unei conferinţe de presă.

„Au fost observate atacuri de dezinformare de o mai mare amploare asupra unor subiecte specifice”, a mai spus ea. În Franţa, acestea se referă la Jocurile Olimpice şi Noua Caledonie, iar în Germania la „problemele legate de imigraţie şi securitate”.

Comisarul ceh a declarat că Polonia „a fost ferită mult timp”, dar că recent a fost vizată de propagarea unei „naraţiuni conform căreia refugiaţii ucraineni devin o povară insuportabilă pentru societate”.

Vera Jourova a menţionat, de asemenea, un atac cibernetic împotriva agenţiei de presă poloneze PAP produs vineri, care a dat naştere unui mesaj fals care anunţa mobilizarea a 200.000 de polonezi pentru a lupta în Ucraina. „Nu este previzibil, acest gen de mesaj care face să crească adrenalina?”, a comentat ea.

„Propaganda rusă se bazează pe o bună cunoaştere a sensibilităţilor fiecărei ţări”, a subliniat Jourova, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Comisarul european a mers recent în vizită în Statele Unite pentru a se întâlni cu şefii marilor platforme digitale, cerându-le acestora „vigilenţă maximă” în faţa „eventualelor campanii de ingerinţă şi dezinformare din partea Rusiei, care pot părea, din California, o ameninţare îndepărtată”.

Ea a subliniat că platformele - care fac obiectul noilor reguli ale Digital Services Act - trebuie să implementeze „resurse adecvate” pentru a asigura moderarea conţinutului.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A dat pasă la portar din penalty, în minutul 9! Echipa lui a pierdut, iar la final a explicat gestul. VIDEO Imagini virale

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Germania doreşte să extindă comerţul cu Kazahstanul, dar fără a ocoli sancţiunile contra Rusiei

Patru morți și stare de urgență în Polonia, din cauza furtunii Boris. Imaginile catastrofei

WSJ: Rusia câștigă cel puțin un miliard de dolari din grâul furat de la ucraineni

Putin își mărește iar armata. Câți soldați va avea acum Federația Rusă

Partenerii noștri