Live

De azi revine cea mai hulită regulă în toate aeroporturile din UE în ceea ce privește transportul de lichide

Data publicării:
Aeroport. Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Shutterstock

Uniunea Europeană a anunțat noi reguli pentru bagajele de mână care vor intra în vigoare în toate aeroporturile, începând de duminică, 1 septembrie. Astfel, revine obligativitatea transportului de lichide în ambalaje de maximum 100 de mililitri, anunță Euronews. Cea mai recentă generație de scanere permite pasagerilor să transporte dispozitive electronice și lichide fără restricții de cantitate, însă Comisia Europeană pune la îndoială fiabilitatea acestora și solicită restabilirea temporară a modelului anterior.

Trecerea prin controlul de securitate al aeroportului poate fi o parte plictisitoare a procesului de călătorie cu avionul, însă unele aeroporturi europene au reușit să o accelereze datorită instalării unor scanere de ultimă generație, care permit pasagerilor să transporte în bagaje dispozitive electronice și produse cosmetice de orice cantitate, fără a fi nevoiți să le scoată din bagaj.

Dar, în ciuda primirii pozitive a echipamentelor, Bruxelles-ul a cerut recent revenirea la modelul anterior de limitare a recipientelor cu lichide la 100 de mililitri. Comisia descrie măsura ca fiind „temporară”, dar nu a indicat o dată când se va încheia.

Eficient, dar insuficient

Tehnologia C3 EDSCB, așa cum sunt denumite aceste scanere avansate, afișează imagini tridimensionale de înaltă rezoluție ale conținutului bagajelor în urma scanării CT și poate detecta cu ușurință componente explozive în toate tipurile de produse cosmetice, lichide sau dispozitive electronice.

Prin urmare, pasagerii nu trebuie să deschidă valizele sau să scoată o parte din lucrurile lor, ceea ce poate genera întârzieri, și trebuie doar să treacă printr-un detector de metale.

Mai mult, în viitorul apropiat, este foarte posibilă standardizarea dimensiunilor pentru bagajele de mână.

 

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Raport: UE ar trebui să emită datorii comune pentru a-și finanța apărarea aeriană / Inițiativa Germaniei a fost semnată de 21 de țări

Dragon vs. Urs. Cum au ajuns China și Rusia să se ciocnească în acțiunile de spionaj din UE

Germania s-a alăturat statelor care cer amânarea directivei UE anti-defrișări

Grecia cere UE să vină de urgență cu un răspuns la explozia prețurilor la electricitate. Mitsotakis dă vina și pe războiul din Ucraina

Partenerii noștri