Live

Comisia Europeană propune limite la capturile de șprot și calcan în Marea Neagră

Data actualizării: Data publicării:
Potrivit Comisiei Europene, această propunere promovează gestionarea durabilă a stocurilor de peşte din Marea Neagră. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Comisia Europeană a adoptat, luni, propunerea privind posibilităţile de pescuit pentru 2025 în Marea Mediterană şi în Marea Neagră, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

În ceea ce priveşte Marea Neagră, propunerea Comisiei include limite ale capturilor şi cote pentru şprot şi pentru calcan, informează Agerpres.

În Marea Mediterană, Comisia propune implementarea în continuare a planului multianual pentru corifena comună, astfel cum a fost convenit în cadrul CGPM în 2023, şi extinderea reducerilor treptate ale capturilor de pagel argintiu şi de creveţi de adâncime.

În Marea Adriatică, propunerea include implementarea planurilor multianuale ale CGPM pentru stocurile demersale şi pentru stocurile de peşti pelagici.

Potrivit Comisiei Europene, această propunere promovează gestionarea durabilă a stocurilor de peşte din Marea Mediterană şi din Marea Neagră şi respectă angajamentele politice asumate în declaraţia MedFish4Ever şi în Declaraţia de la Sofia.

Celelalte posibilităţi de pescuit vor fi propuse după ce apar rezultatele sesiunii anuale a Comisiei Generale pentru Pescuit în Marea Mediterană (CGPM) şi după publicarea noilor avize ştiinţifice de către Comitetul ştiinţific, tehnic şi economic pentru pescuit (CSTEP), preconizate pentru jumătatea lunii noiembrie.

Pe baza acestei propuneri şi a altor propuneri viitoare ale Comisiei, Consiliul va stabili, pe 9 şi pe 10 decembrie, alocarea posibilităţilor de pescuit. Regulamentul ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2025.

Editor : M.I.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertismentul șefului Statului Major al Apărării: „Pacea nu mai este o certitudine”

Avizarea comisarului propus de Ungaria pentru noua Comisie Europeană, amânată. De ce ar putea depinde aprobarea sa (Politico)

Victor Negrescu: „România este în linie dreaptă spre aderarea la spaţiul Schengen”

Comisia Europeană vrea să creeze fabrici de Inteligenţă Artificială. Câți bani e dispusă UE să investească în acest domeniu

Partenerii noștri