Live

Cea mai bătrână persoană din Europa a murit. Ce vârstă avea Giuseppina Robucci

Data publicării:
Foto: bari.repubblica.it

Giuseppina Robucci, cea mai vârstnică locuitoare din Europa şi a doua cea mai bătrână persoană din lume, a decedat marţi, la 116 ani, informează agenţia italiană ANSA, citată de DPA.

„Suntem trişti, dar în acelaşi timp ne simţim onoraţi că s-a numărat printre cetăţenii noştri”, a declarat Alfonso D'Aloiso, primarul localităţii Poggio Imperiale din sudul Italiei unde a trăit Giuseppina Robucci. Pentru a-şi exprima tristeţea, D'Aloiso şi-a colorat în negru pagina de profil a contului său de Facebook.

„Nonna Peppa” (bunica Peppa), aşa cum era cunoscută, s-a născut la 20 martie 1903, scrie Agerpres.

Potrivit Grupului de Cercetare în Gerontologie (GRG), Giuseppina Robucci a fost a doua cea mai vârstnică persoană din lume, după japoneza Kane Tanaka, tot de 116 ani, însă născută la 2 ianuarie 1903.

Robucci a fost cea mai vârstnică persoană din Europa, secondată de Lucile Randon, din Franţa, de 115 ani.

Timp de mulţi ani, Robucci a condus o cafenea împreună cu soţul său, în mica localitate din regiunea Apulia.

Ea a avut cinci copii, nouă nepoţi şi 16 strănepoţi.

Tot o italiancă, Emma Morano, a deţinut o lungă perioadă titlul de cea mai vârstnică persoană din lume, fiind totodată, la data verificării, ultima persoană în viaţă care s-a născut în anii 1800. Ea a decedat în aprilie 2017, la 117 ani. Succesoarea sa, Violet Brown din Jamaica, a murit în septembrie 2017, la aceeaşi vârstă, 117 ani.

Pe lista GRG se numără 34 de „supercentenari” - persoane de 110 ani sau peste această vârstă. Toate cele 34 de persoane sunt de sex feminin.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Avertisment dur: România se află primul loc în UE la decese din cauze tratabile. Care sunt bolile cu cea mai mare mortalitate

Rezistența la medicamente antimicrobiene, inclusiv antibiotice, ucide 1,3 milioane de oameni în fiecare an

Încă doi români au fost identificați printre decedații din Spania, în urma inundațiilor catastrofale

Aproape 38.000 de decese cauzate de schimbările climatice, înregistrate în Europa în vara anului 2022. Care este situația din România

Partenerii noștri