Carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, în supermarketuri. Motivul
Un studiu făcut în Germania arată că jumătate din carnea de pui din supermarketuri este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.
Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an. Cu ce prețuri se va vinde înainte de Crăciun
Negocieri în coaliție: PSD ar urma să dea premierul, împărțirea ministerelor rămâne neclară. Ce spun partidele despre cererile USR
Noi detalii în cazul băiatului mort la Spitalul din Târgu Jiu: Medicul de gardă nu a completat foile de observație
Iohannis: Nici CSAT, nici un serviciu nu poate să înceapă să spioneze proprii politicieni
Iohannis spune că alegerile prezidențiale ar trebui organizate „destul de repede”
Condițiile în care Klaus Iohannis ar demisiona din funcție. Ce a răspuns președintele
Zile de doliu la Timișoara în amintirea eroilor căzuți în Revoluția din 1989. Mărturiile revoluționarilor
USR pune opt condiții ca să intre la guvernare. Reacția PSD-PNL-UDMR la cererile anunțate de Elena Lasconi
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente.
Iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.
Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania. Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri. Oamenii de ştiinţă cred, în ambele cazuri, de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor.
Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei
Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News