Live

Carne de pui contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice, în supermarketuri. Motivul

Data publicării:
Foto: Getty Images

Un studiu făcut în Germania arată că jumătate din carnea de pui din supermarketuri este contaminată cu bacterii rezistente la antibiotice.

O organizaţie de protecţie a consumatorilor a adunat 59 de probe din magazine precum Lidl, Real şi Penny şi le-a dus la un laborator universitar, unde au fost testate. 56% din mostre conţineau bacterii rezistente.

Iar o treime din ele aveau bacterii rezistente chiar şi la aşa numitele antibiotice de ultimă linie, cele foarte puternice şi folosite doar când nu mai există nicio altă variantă de tratament.

Carnea testată provenea de la cele mai mari patru abatoare din Germania. Un alt studiu, realizat recent tot în Germania, a descoperit bacterii rezistente la antibiotice în izvoare, râuri şi lacuri. Oamenii de ştiinţă cred, în ambele cazuri, de vină sunt fermele care folosesc excesiv medicamentele pentru a stimula creşterea animalelor.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Carnea de pasăre se scumpește la sfârșit de an. Cu ce prețuri se va vinde înainte de Crăciun

Pui cu salmonella provenit din Ungaria și Polonia și ferme din România, retras de pe piață. Ce spune ANPC despre „puiul vopsit”

Florin Barbu: Fermierii români produc pui de calitate. România are un grad de autosuficienţă de 160% la carnea de pui

Ministrul Agriculturii nu crede că fermierii români vopsesc puii. Florin Barbu: Puii din magazine sunt crescuți cu porumb

Partenerii noștri