Live

Belarus va interzice importurile de alimente din mai multe ţări occidentale, ca represalii la noile sancţiuni

Data actualizării: Data publicării:
Belarus va interzice importurile de alimente din mai multe ţări occidentale, ca represalii la noile sancţiuni. Foto: Profimedia

Belarusul a anunţat marţi că va interzice de la 1 ianuarie importurile de alimente din mai multe ţări occidentale, în represalii la noile sancţiuni împotriva Minskului acuzat că ar fi organizat o criză a migraţiei la graniţele Uniunii Europene, relatează AFP.

Potrivit unui decret al guvernului belarus, o serie de produse alimentare, în special fructe, legume, carne şi produse lactate din UE, Canada, SUA, Regatul Unit şi alte ţări europene vor fi de acum interzise la import.

„Au fost luate măsuri de retorsiune ţinând cont de încercările permanente ale Occidentului de a exercita colectiv o presiune ilegală cu sancţiuni împotriva ţării noastre”, a indicat guvernul de la Minsk, într-un comunicat.

Embargoul va începe la 1 ianuarie şi va fi în vigoare timp de şase luni, a precizat sursa citată.

Potrivit Minsk, Belarus, o ţară agricolă, a importat în valoare de peste 530 de milioane de dolari din aceste produse în primele zece luni ale anului 2021, mai notază sursa citată de Agerpres.

Minsk-ul este acuzat că a încurajat mii de migranţi din Orientul Mijlociu să intre ilegal în UE, în special prin Polonia, pentru a o destabiliza. Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko neagă ferm şi a primit sprijinul Moscovei, principalul său aliat.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

EXCLUSIV Început abrupt de emisiune: ”Florin ne-a cutremurat cu o veste”. Dezvăluirea făcută imediat, în direct

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia a trimis sisteme antiaeriene Tor-M2 în Belarus. „Un exemplu clar al cooperării noastre fructuoase”

Ungaria se anunță pregătită să renunțe la petrolul rusesc. Care e însă prețul pe care UE ar trebui să-l plătească

Marea Britanie a sancţionat companiile naţionale de transport aerian şi maritim ale Iranului pentru transferul de rachete către Rusia

Acord între instituțiile europene pe bugetul UE pentru 2025: sunt alocate cu 10,5 miliarde de euro mai multe fonduri față de 2023

Partenerii noștri