Live

Autorităţile se angajează să acţioneze împotriva ploşniţelor la Paris. „Nimeni nu este în siguranţă”, avertizează un viceprimar

Data actualizării: Data publicării:
Pe rețelele sociale au fost postate înregitrări video în care se văd ploşniţe în transportul public, dar şi în alte locuri, de exemplu cinematografe Foto: Profimedia

Guvernul francez s-a angajat să ia măsuri pentru a „asigura şi proteja” publicul, în urma semnalării unei creşteri a „răspândirii” ploşniţelor la Paris, relatează CNN.

Ministrul francez al Transporturilor Clement Beaune a anunţat vineri că urmează să organizeze o reuniune a operatorilor de transport săptămâna viitoare, pentru a „întreprinde noi acţiuni” în vederea „asigurării şi protecţiei” publicului după semnalarea unei creşteri a numărului acestei insecte care suge sânge.

El a făcut acest anunţ după ce autorităţi şi sindicate din Paris au îndemnat Guvernul să acţioneze, în urma postării pe reţele de socializare a unor înregitrări video în care apar ploşniţe în transportul public, dar şi în alte locuri, de exemplu cinematografe.

Viceprimarul Parisului Emmanuel Gregoire a evocat vineri, la postul LCI, un fenomen „răspândit”.

„Trebuie să înţelegem că, în realitate, nimeni nu este în siguranţă. Evident că există factori de risc. Putem lua ploşniţe de orinde şi le putem aduce acasă”, a declarat el.

În urmă cu trei ani, Guvernul francez a lansat o campanie împotriva ploşniţelor prinr-un site şi o linie telefonică de informare, în timp ce numărul acestor insecte creştea.

Gregoire estimează că, în pofida acestui plan, „3,6 milioane de oameni vin la Paris în fiecare zi, iar ploşniţele nu se opresc la intrarea în oraş”.

O expertă de la ANSES, organismul însărcinat cu sănătatea publică, avertizează că această problemă este „un fenomen emergent în Franţa aproape peste tot în lume”, noteazp CNN, citată de News.ro.

„Este cauzat în principal de deplasarea oamenilor, de populaţiile care călătoresc. că oamenii stau în cazare pe termen scurt şi aduc ploşniţe în valize şi bagaje”, declară CNN Johanna Fite de la ANSES.

Ea evocă o „escaladare” a numărului cazurilor, deoarece ploşniţele sunt tot mai rezistente la insecticide.

„Observăm tot mai multe populaţii de ploşniţe rezistente, aşadar nu există un tratament-miracol pentru a săcpa de ele”, declară ea.

Însă viceprimarul Parisului a avertizat împotriva unei „isterii” cauzate de această problemă şi constată o ”creştere a numărului parizienilor care apelează la serviciul de informaţii al Primăriei cu privire la ploşniţe”.

„Firme profesioniste care intervin în zone rezidenţiale ne spun că proporţia intervenţiilor împotriva ploşniţelor este atipică în comparaţie cu cea normală şi creşte rapid”, a declarat el.

Aceste informaţii intervin în contextul în care Parisul se pregăteşte să găzduiască Jocurile Olimpice din 2024, însă autortiăţile declară că nu sunt îngrijorate.

„Nu reprezintă nicio ameninţare la adresa Jocurilor Olimpice”, subliniază Gregoire.

„Ploşniţele existau înainte şi vor exista după” Jocuri, a declarat el, subliniind că acest eveniment este o „oportunitate” ca toată lumea să coopereze în lupta împotriva acestei probleme.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lavrov spune că Franța a încercat să vorbească cu Moscova despre pace în Ucraina, fără prezența Kievului: „Nu voi intra în detalii”

Ciclonul Chido a devastat arhipelagul francez Mayotte: 39 de morți și peste 4.000 de răniți

Turnul Eiffel a fost închis temporar din cauza unui scurtcircuit. Când vor putea fi reluate vizitele

Incendiu violent în apropiere de gara Saint-Lazare din Paris. Turnul Eiffel, evacuat în urma unui alt incendiu

Partenerii noștri