Live

Angelica, o șoferiță de TIR din Suedia, spune cum este gestionată criza de coronavirus în țara ei: Aici ne folosim de bunul simț

Data actualizării: Data publicării:

Aproape 1.800 de decese, 185 doar în ultimele 24 de ore și peste 15.000 de cazuri a raportat până acum Suedia, țară care a avut o abordare diferită față de restul Europei și nu a intrat în carantină. În schimb, autoritățile s-au bazat pe responsabilitatea locuitorilor, cărora le-au cerut să păstreze distanța socială, să respecte cu strictețe regulile de igienă și să se izoleze dacă au simptome.

Școlile, barurile, restaurantele și sălile de sport au rămas deschise. 50% dintre angajați lucrează de acasă. Bunul simț este în centrul strategiei suedeze - o confirmă și o șoferiță de TIR, vedetă pe internet, care a fost rugată de fani să povestească despre situația din Suedia.

Angelica Larrson, șofer de camion: Să vă spun sincer, aici în Suedia nu au făcut prea multe în legătură cu COVID-19. Totul decurge normal, cel puțin în partea de nord a Suediei. În partea de sud este mai rău, pentru că multe dintre companiile de acolo se bazează pe transporturilor care vin din nordul și sudul Europei.

Intră mult mai puține transporturi în Suedia și sunt mulți șoferi care nu mai au de lucru, așteaptă și nu știu ce să facă. Pe când aici, în centrul și nordul Suediei, este ceva mai bine, mai ales pentru compania noastră, pentru noi avem transporturi către minele din nordul Suediei și cum mineritul reprezintă, cred, 20% din economia suedeză, minele nu se pot opri.

Cred că depinde de la companie la companie. De exemplu, minele cumpără multe lucruri pentru că nu se pot opri, dar alte companii cumpără mai puțin pentru că știu că este posibil să nu reziste și vor fi nevoie să facă reduceri de personal. Aste este destul de trist.

Este o diferență foarte mare între nordul și sudul Suediei.

Companiile care au cel mai mult de suferit sunt restaurantele și hotelurile, care au fost nevoite să concendieze oameni.

Așa merg lucrurile aici în Suedia. Ne folosim bunul simț și așteptăm să treacă.

Editor web: Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Suedia a detectat două nave care se aflau în zonă când cele două cabluri submarine au fost tăiate în Marea Baltică

O navă chineză a fost reperată în locul în care au fost secționate cablurile din Marea Baltică. Coincidența nu se oprește aici

Încă un cablu de comunicații subacvatic a fost tăiat. Suedia și Lituania, afectate

„Dacă vom fi atacați, nu vom renunța niciodată”. Cum se pregătesc țările nordice pentru un război între NATO și Rusia

Partenerii noștri