Live

Angajații din abatoarele germane vor fi testați de două ori pe săptămână pentru coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Producția de carne de porc este și ea afectată de pandemie dar și de peste porcină. Foto: Getty Images

Industria cărnii din landul Renania de Nord-Westfalia, din vestul Germaniei, va fi obligată de la 1 iulie să îşi testeze angajaţii pentru coronavirus de cel puţin două ori pe săptămână, a anunţat duminică Ministerul Sănătăţii din regiune.

Abatoarele şi centrele de procesare a cărnii cu peste 100 de angajaţi vor trebui să îşi testeze cu regularitate salariaţii, indiferent dacă ei sunt angajaţi direct sau printr-o agenţie, a precizat într-un comunicat Ministerul Sănătăţii din land.

Decizia vine după ce în această săptămână au fost reintroduse măsuri de izolare la nivel regional în urma apariţiei unui focar de coronavirus la un abator şi o fabrică de împachetare a cărnii în districtul Guetersloh din Renania de Nord-Westfalia, transmite Agerpres.

Scandalul a adus în atenţie condiţiile de muncă şi de cazare ale angajaţilor firmei Toennies, mulţi dintre ei provenind din România, dar şi din Polonia şi Bulgaria.

Anunţul a fost urmat de apeluri de extindere a obligaţiei de testare regulată a angajaţilor din industria cărţii în întreaga ţară.

Toți bavarezii vor fi testați pentru coronavirus

Între timp, tot duminică, landul Bavaria din sudul Germaniei a anunţat că intensifică testarea, care devine o testare în masă, potrivit ministrului regional al Sănătăţii, Melanie Huml.

„Un punct important al conceptului de testare din Bavaria este ca toate persoanele care vor să fie testate pentru infecţia cu SARS-CoV-2 să poată afla dacă au fost sau nu infectate”, a adăugat Huml.

Guvenul urmează să ofere teste pentru toţi locuitorii din Bavaria cât mai repede posibil, chiar şi pentru persoanele fără simptome, însă au prioritate persoanele cu simptome şi suspectate a fi infectate cu COVID-19.

Ministrul federal al Sănătăţii, Jens Spahn, şi-a exprimat sprijinul pentru înmulţirea testelor, dar a spus că asta nu ar trebui să le transmită oamenilor un sentiment fals de securitate.

„Are sens o testare cât mai amplă, în special pentru a ţine rapid sub control focarele regionale. Totuşi, testul este mereu doar o fotografie la minut. Nu trebuie să conducă la un fals sentiment de securitate”, a spus Spahn pentru DPA.

În Bavaria, testarea ar urma să se concentreze pe abatoare şi pe centrele de procesare a cărnii.

Scopul este „de a preveni focare majore ca cel de la Guetersloh”, a spus principalul oficial sanitar regional.

Până acum, prima rundă comprehensivă de teste asupra angajaţilor din 51 de abatoare din Bavaria a relevat 110 rezultate pozitive. Alte 33 de unităţi selectate ar urma să îşi testeze angajaţii.

Germania se apropia duminică de 200.000 de cazuri de coronavirus. Institutul Robert Koch, organismul specializat în boli infecţioase din ţară, a raportat 256 de noi infectări în ultimele 24 de ore, totalul fiind de 193.499.

Până duminică, 8.957 de persoane au murit în Germania din cauza COVID-19, a adăugat RKI.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Cum a reacționat românul trecut pe la Inter și Milan când a aflat cu ce se ocupă soția lui: ”Nu este nimic greșit”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Haos în UE de Revelion, din cauza petardelor și artificiilor. Oficialii nemți cer restricții după ce cinci oameni au murit de Anul Nou

Liderul social-democraților germani vrea ca Scholz să-l sune mai des pe Putin, deși apelul din 2024 a fost criticat de Zelenski

Doi polițiști români au participat la misiuni operative desfășurate în zonele Târgurilor de Crăciun din Germania

Cinci persoane din Germania au murit de Anul Nou, încercând să aprindă focuri de artificii

Partenerii noștri