Live

Ucrainenii revin la tacticile aeriene din Primul Război Mondial pentru a doborî dronele rusești. Cum se antrenează piloții Kievului

Data actualizării: Data publicării:
Militarii ucraineni se antrenează să doboare dronele din zbor. Sursa gif: X/Twitter

Serviciul ucrainean de Informații Militare a postat pe rețelele sociale un clip în care sunt prezentate tacticile pe care piloții ucraineni le adoptă pentru doborârea dronelor rusești. Înregistrarea video arată cum o dronă-țintă e mitraliată de la mică distanță de către un militar ucrainean aflat la bordul unui avion ultraușor cu elice - o tactică care amintește de luptele aeriene din Primul Război Mondial.

„Luptătorii Serviciului de Informații Militare din Ministerul ucrainean al Apărării desfășoară antrenamente în scopul distrugerii dronelor de recunoaștere, cu ajutorul avionului ultraușor A-22 Foxbat”, se arată într-o postare publicată de militarii ucraineni pe X/Twitter.

După aproape doi ani și jumătate de conflict, războiul din Ucraina s-a caracterizat prin revenirea la o serie de tactici folosite în Primul Război Mondial, dar cu folosirea de armament și mijloace de luptă moderne: lupte în tranșee de la mică distanță, dueluri de artilerie și, recent, folosirea de avioane ușoare cu elice pentru mitralierea dronelor de supraveghere.

De asemenea, o confruntare similară unui „turnir medieval”, între un M2 Bradley american și un TAB rusesc a fost înregistrată în urmă cu o lună: Cele două vehicule blindate s-au intersectat pe un drum în apropierea unui sat din regiunea Donețk și au tras pur și simplu unul împotriva celuilalt, ca într-un turnir medieval între cavalerii teutoni. Transportorul rusesc a fost distrus, în cele din urmă.

Avionul A-22 „Foxbat” folosit de ucraineni e un aparat ultraușor folosit în special ca avion-școală. Avionul are două locuri (pilot și pasager/elev) și atinge o viteză maximă de 170 km/h ceea ce îl transformă într-o alternativă ieftină și eficientă pentru urmărirea și interceptarea dronelor de supraveghere.

Editor : M.L.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

„Fără curent, fără apă, fără gaze”. Zeci de mii de ucraineni au fugit în ultima lună dintr-un oraș-cheie

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Zelenski a vizitat soldaţi care luptă în regiunea Kursk: „Trebuie să convingem întreaga lume că putem fi mai puternici decât inamicul”

Șeful securității de la centrala nucleară Zaporojie a fost ucis într-un atentat cu mașină-capcană. Momentul, surprins de camere

Partenerii noștri