Live

Ucrainenii ar fi încercat să avanseze în regiunea rusă Kursk. Declarațiile armatei lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Armata ucraineană a cucerit în jur de 100 de localități rusești din Kursk în ofensiva declanșată la începutul lunii august. Foto: Profimedia Images

Ministerul rus al Apărării susține că ucrainenii ar fi încercat să avanseze în regiunea Kursk, dar atacurile ar fi fost respinse, transmite oficiosul Kremlinului. Armata Kievului a reușit să cucerească peste 100 de localități și 1000 de kilometri pătrați în regiunea rusă, după incursiunea lansată pe 6 august. 

Gruparea „Sever” a respins două contraatacuri în decurs de 24 de ore și a zădărnicit mai multe încercări ale Forțelor Armate Ucrainene de a ataca regiunea Kursk, anunță Ministerul rus al Apărării.

„Unitățile grupului de luptă au respins două contraatacuri în direcția localităților Kremennoe și Plehovo, de asemenea au fost respinse încercările de atac în direcțiile localităților Liubimovka și Ruskoe Porecinoe”, mai transmite Ministerul rus al Apărării.

Rușii susțin că armata Kievului ar fi pierdut circa 30 de soldați, uciși sau răniți. De asemenea, a fost distrus și mai multe unități de tehnică militară. 

Armata lui Putin mai susține că a continuat atacurile în direcțiile altor cinci localități, fără a preciza, totuși, de ce contraofensiva nu aduce rezultatele cerute de Putin nu au apărut, la două luni de la începerea incursiunii ucrainene în regiunea Kursk. 

Ucraina, aflată în dificultate în est, a lansat un atac major pe 6 august în regiunea rusă Kursk, cucerind sute de kilometri pătraţi, potrivit Kievului.

Kievul speră să constrângă Moscova să-şi redistribuie trupele care sunt în regiunea Doneţk şi astfel să le încetinească operaţiunile, dar soldaţii ruşi continuă în prezent să avanseze în această zonă. 

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Răsturnare de situație! Anunțul unui neurochirurg, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher: ”Nu e posibil”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Putin se întâlnește cu președintele Iranului „pentru a discuta situația din Orientul Mijlociu”

„În cazul unui război în Europa, Ungaria ar putea să nu își îndeplinească obligațiile care îi revin în temeiul articolului 5 NATO”

Ucraina anunță că rușii au lovit o bază aeriană în vestul țării și o navă cu cereale într-un port din sud

FSB anchetează doi jurnaliști străini care au făcut reportaje în Kursk pentru „trecerea ilegală a frontierei”

Partenerii noștri