Live

Ucraina şi Rusia anunţă un schimb de prizonieri, printre care şi foşti apărători ai Insulei Şerpilor. Moscova a returnat şi 212 cadavre

Data actualizării: Data publicării:
Ucraina şi Rusia anunţă un important schimb de prizonieri. Foto: X

Ucraina şi Rusia au anunţat vineri primul lor schimb de prizonieri de război în aproape patru luni, 150 de persoane fiind eliberate după negocieri mediate de Emiratele Arabe Unite, relatează Reuters.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunţat că 75 de prizonieri ucraineni s-au întors din Rusia. Printre aceştia se numără patru civili, în timp ce restul erau membri ai armatei, notează Reuters, potrivit News.ro.

Ministerul rus al Apărării a declarat, la rândul său, că Ucraina a predat 75 de persoane în cadrul unui acord mediat de Emiratele Arabe Unite, a relatat agenţia de ştiri RIA.

„După o lungă pauză, a avut loc un alt schimb de prizonieri: 75 de apărători şi civili au fost eliberaţi din captivitatea inamicului”, a declarat Comitetul ucrainean de coordonare pentru prizonierii de război. Imagini publicate împreună cu o declaraţie a Comitetului arată militari înfăşuraţi în steagurile naţionale albastru-galbene.

Oficialii ucraineni au declarat că au adus înapoi în  ţară 19 apărători de pe Insula Şerpilor, care a devenit un simbol al sfidării ucrainene în primele zile ale războiului, când gărzile ucrainene au refuzat să se predea forţelor ruseşti.

Comitetul a mai spus că, în cadrul schimbului, trupurile a 212 apărători ucraineni au fost predate de Rusia.

Editor : Liviu Cojan

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

”Marele trădător al Ucrainei” a agresat-o pe fosta sa soție, de față cu copiii lor! Ce au făcut cele două fetițe

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Belarus va semna un acord pentru garanții de securitate cu Rusia: „Vecinii noştri îşi arată muşchii, dar nu fac un pas înainte”

Un oficial de la Chișinău avertizează că Rusia finanțează masiv „un atac fără precedent” înainte de referendumul pro-UE din Moldova

SUA, tot mai îngrijorate de planurile Chinei. Antony Blinken: Alimentează „mașina de război” a lui Vladimir Putin

Serviciile secrete americane avertizează: Rachetele cu rază lungă lansate în Rusia pot amplifica războiul

Partenerii noștri