Live

Ucraina salută participarea „importantă” a vicepreşedintei americane Kamala Harris la summitul de pace din Elveția

Data publicării:
Ucraina speră să obţină un larg sprijin internaţional în timpul acestui summit, expunând condiţiile pe care ea le consideră necesare pentru a pune capăt războiului declanşat împotriva sa de Rusia. Foto: Shutterstock

Ucraina a salutat miercuri anunţul Washingtonului privind participarea vicepreşedintei americane Kamala Harris la summitul pentru pace în Ucraina, ce ar urma să aibă loc la mijlocul luniii iunie în Elveţia, informează AFP.

„Aceasta este o veste importantă, aceea că vicepreşedinta americană Kamala Harris a confirmat participarea sa la summitul pentru pace” prevăzut să aibă loc pe 15 şi 16 iunie, a declarat şeful biroului prezidenţial ucrainean Andrii Iermak, într-un comunicat postat pe reţelele sociale, informează Agerpres. 

Ucraina speră să obţină un larg sprijin internaţional în timpul acestui summit, expunând condiţiile pe care ea le consideră necesare pentru a pune capăt războiului declanşat împotriva sa de Rusia.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat înainte de aceasta că, dacă preşedintele american Joe Biden nu va participa la summit, aceasta ar însemna „aplauze” pentru preşedintele rus Vladimir Putin.

107 ţări și organizații vor participa la conferinţa din 15-16 iunie. Rusia, care a invadat Ucraina în 24 februarie 2022, nu a primit o invitaţie pentru conferinţa respectivă.

Biden urmează să aibă o întrevedere cu Zelenski săptămâna aceasta în Franţa, apoi în cadrul unei reuniuni a G7 în Italia, pentru a discuta despre strategia de apărare a Kievului împotriva Rusiei, a anunţat Casa Albă.

Editor : C.S.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

A rupt tăcerea, după ”prima apariție publică” a lui Michael Schumacher. Cum ”comunică” germanul, la 11 ani de la accident

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Doi clienți Uber implicați într-un accident grav au descoperit că nu pot da în judecată compania pentru că au comandat o pizza

Kamala Harris vs Donald Trump. Cum stau cei doi candidați în sondaje, cu o lună înainte de alegeri

Zelenski îşi va prezenta „Planul Victoriei” la reuniunea de la Ramstein. Cum au catalogat SUA propunerile Ucrainei

O ucraineancă a făcut 5 milioane de euro cu acte de invaliditate pentru cei care fugeau de mobilizare. De teamă, a aruncat bani pe geam

Partenerii noștri