Live

Ucraina cere ajutorul Germaniei pentru evitarea penelor de curent. "Avem nevoie de generatoare"

Data publicării:
Ucraina cere Germaniei generatoare pentru a evita penele de curent. Foto: Profimedia Images

Noul ambasador al Ucrainei în Germania, Oleksii Makeiev, a solicitat luni Berlinului să furnizeze ţării sale devastate de războiul declanşat de Rusia echipamente pentru a preveni întreruperile de curent electric, precum şi mai multe arme, scrie Agerpres care citează DPA.

"Avem nevoie de generatoare şi transformatoare auto, care sunt în special afectate de atacurile ruseşti cu rachete", a declarat luni Makeiev pentru televiziunea publică ZDF.

În capitala ucraineană Kiev, a spus el, la ora actuală se furnizează curent electric doar câteva ore pe zi.

Transformatoarele sunt necesare pentru a reduce valorile în reţeaua de înaltă tensiune pentru furnizarea energiei electrice.

În declaraţia sa, Makeiev a subliniat că Ucraina are nevoie de mai multe sisteme de apărare antiaeriană din Germania, cum ar fi sistemul Iris-T, furnizat deja, precum şi alte arme, fără să menţioneze explicit tancurile de luptă.

"Armele germane salvează vieţi" în Ucraina, a afirmat diplomatul, adăugând că se discută despre noi livrări de armament cu guvernul german.

Makeiev a reiterat că Ucraina vrea să îşi recupereze întregul teritoriu, inclusiv peninsula Crimeea, anexată de Rusia în 2014, potrivit DPA.

Oleksii Makeiev s-a distanţat indirect de predecesorul său la post Andrii Melnik, care a deranjat Berlinul prin declaraţiile sale provocatoare şi limbajul puţin diplomatic.

Makeiev a spus că principala sa preocuparea este de a construi şi de a menţine încrederea şi de a genera sprijin reciproc. "Avem foarte mare nevoie de acest sprijin din partea Germaniei", a spus el.

Editor : D.D.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

România riscă pene de curent din cauza importurilor de energie. Sebastian Burduja: „Nu trebuie să depindem de alții”

Burduja: Nu există motive să ne temem de pene de curent generalizate, de blackout

Cum contribuie aerul condiționat la problema valurilor de căldură prelungite. Viitorul climatizării personale nu sună bine

Pene de curent în Ucraina după ultimul bombardament rusesc

Partenerii noștri