Live

Ucraina anunță o nouă incursiune armată pe teritoriul Rusiei. „A doua operațiune reușită”. Imaginile publicate

Data actualizării: Data publicării:

Trupele ucrainene din Brigada 95 Separată de Asalt Aerian Polissia au străpuns o altă secțiune a frontierei ruse, anunță Ukrayinska Pravda, care publică și o înregistrare video dată publicității de Comandamentul forțelor aeriene de la Kiev.

Aceasta este „a doua operațiune reușită de penetrare a frontierei ruse de la începutul operațiunii în regiunea Kursk din Federația Rusă”, potrivit Kievului.

Forțele ucrainene au postat un material video care arată spargerea barierelor inginerești, cu unități de asalt aeropurtate care avansează pe teritoriul rus și confruntări inițiale în zona de frontieră, în care tancurile ucrainene angajează un punct de rezitență rusesc.

Militarii ucraineni nu au dezvăluit locația exactă a incursiunii în Rusia.

Operațiunea are loc după ce, pe 6 august 2024, mai mulți militari ucraineni au lansat o ofensivă în regiune rusă Kursk. La 10 august, în a cincea zi de avansare a armatei ucrainene, președintele Volodimir Zelenski a recunoscut că Ucraina a împins războiul pe teritoriul rus.

La 27 august, Oleksandr Sîrskîi, comandantul suprem al forțelor armate ale Ucrainei, a declarat că, de la începutul operațiunii din regiunea Kursk, Ucraina a capturat 594 de soldați ruși și a controlat peste 100 de așezări sau 1.294 km² de teritoriu.

Editor : B.E.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Ucraina cere ca Podul Kerci să fie demolat: „Rusia nu are dreptul să rescrie legile maritime”

Iranul dezvăluie noile drone Shahed-138B, cu o rază de acțiune de 4.000 km. Intrebarea e dacă ar putea fi folosite în Ucraina

Atac simulat cu dronă Shahed la centrala nucleară Hmelnîțkîi, la doar 120km de România

Rușii ar putea primi întăriri pentru frontul din Ucraina mii de tancuri T-72 sovietice, fabricate în India

Partenerii noștri