Live

Video Ucraina a luat 100 de prizonieri ruși în Kursk într-o singură zi. „Au capturat o redută bine fortificată”

Data actualizării: Data publicării:
Foto: Profimedia

Forțele speciale ucrainene au capturat un grup de peste 100 de soldați ruși miercuri, în timpul incursiunii în regiunea rusă Kursk, a spus joi o sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei, citată de Reuters.

Cei 102 militari fac parte din Regimentul 488 Gărzi Motorizate din Rusia și din unitatea „Ahmat” atașată acestuia. Este cel mai mare grup de soldați capturați într-o singură zi de la declanșarea de către Moscova a războiului din Ucraina.

„Au capturat și au curățat o redută bine fortificată din toate părțile, cu comunicații subterane și cazare pentru personal, o cantină, un arsenal și chiar o baie”, a spus sursa.

Ucraina și-a lansat incursuiunea surpriză în regiunea Kursk pe 6 august și susține că în prezent controlează o zonă de peste 1.000 km pătrați.

Imaginile distribuite de serviciile ruse de securitate arată zeci de militari ruși stând în picioare sau întinși la pământ într-un buncăr de beton, cu căștile și armele adunate lângă pereți.

Potrivit sursei Reuters, militarii ruși capturați vor fi dați la schimb pentru prizonieri de război ucraineni.

Comisarul ucrainean pentru drepturile omului, Dmitro Lubineț, a declarat săptămâna aceasta că a purtat discuții cu omologul său rus despre un schimb de prizonieri.

Ucraina și Rusia fac în mod regulat schimburi de prizonieri de război. Cel mai recent schimb a avut loc luna trecută. Oficialii ucraineni spun că Kievul 3.405 de persoane s-au întors din captivitatea rusă de la începutul războiului, în februarie 2022.

Editor : M.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

"Merg la sală zilnic!" După ce a făcut marele anunț, Larisa Iordache a dezvăluit cum arată acum o zi din viața ei

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Moldova este următoarea țintă, dacă Ucraina cade, crede ministrul de Externe german

În timp ce se omoară în Donețk și Kursk, Rusia și Ucraina au ajuns să susțină aceeași parte în războiul din Sudan (Financial Times)

Zelenski anunță că planul victoriei Ucrainei este pregătit. Ce urmează

Alertă de radiații la granița NATO-Rusia. Ce spune CNCAN despre cesiul radioactiv detectat de Norvegia

Partenerii noștri