Live

Video Trupele de comando ucrainene au cucerit o fabrică ocupată de ruși în Vovceansk. „Forțele speciale s-au angajat în lupte corp”

Data publicării:
Sursă foto: X

Forțele speciale ale Direcției de Informații a armatei Ucrainei (GUR) au eliberat teritoriul uzinei de agregate din Vovceank, regiunea Harkov, ocupată de ruși, anunță spionajul militar ucrainean. Rușii foloseau clădirile uzinei ca bază de unde lansau atacuri împotriva ucrainenilor și apărau fabrica cu unele din cele mai bine pregătite trupe, potrivit GUR, care mai precizează că luptele au fost intense, uneori chiar corp la corp.

„Ca urmare a unei operațiuni extrem de complexe și de reușite, unitățile GUR au eliberat complet teritoriul uzinei de agregate Vovceansk și au eliminat ocupanții din toate clădirile întreprinderii. Marți, 24 septembrie, la ora 14:40, comandantul unității speciale a GUR, Timur, i-a raportat șefului GUR din cadrul Ministerului Apărării al Ucrainei, Kiril Budanov, despre finalizarea cu succes a operațiunii. Operațiunea a fost efectuată de grupuri speciale ale GUR: Stugna, Paragon, Yunger, RDK, BDK, „Terror”, se arată într-un comunicat GUR, care a publicat și imagini din timpul confruntărilor.

Sursa citată mai arată că luptătorii ucraineni „au efectuat o razie sistematică a clădirilor uzinei, angajându-se în mod constant în lupte de contact cu inamicul în spații restrânse. În unele cazuri, forțele speciale ucrainene s-au angajat în lupte corp la corp cu inamicul”.

Potrivit GUR, rușii transformaseră uzina de agregate din Vovceansk în „fortăreața” lor de propagandă și o apărau cu unele dintre cele mai motivate și profesioniste unități, printre care se aflau chiar și luptători ai Brigăzii 45 SpP a trupelor aeropurtate (Kubinka, Moscova).

„În plus, o cantitate semnificativă de artilerie, drone de atac kamikaze, rachete antiaeriene și sisteme grele de aruncătoare de flăcări Solntsepiok au fost utilizate continuu împotriva cercetașilor ucraineni”, mai detaliază comunicatul GUR.

Trupele speciale ucrainene au reușit să preia controlul asupra fabricii și să ia și prizonieri, pentru „alimentarea fondului de schimb” cu Rusia.

„Teritoriul uzinei de agregate a fost transferat sub controlul forțelor armate după curățarea tuturor celor 30 de clădiri ale instalației.”

Editor : B.P.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Ion Țiriac, primele declarații după ce și-a desemnat conducătorul imperiului: "Mai mult de atât nu puteam să fac!"

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Lavrov acuză ONU că ignoră ofensiva Ucrainei în Kursk

Rușii au lovit un bloc de locuințe din Harkov: cel puțin trei persoane au murit, iar alte 15 au fost rănite

Amenințarea Kremlinului privind folosirea armelor occidentale împotriva Rusiei: Recitiți declarațiile lui Putin

Doi elevi din Rusia au dat foc unui elicopter militar, după ce un necunoscut le-a promis 20.000 de dolari. Este al doilea incident

Partenerii noștri