Live

Trump l-ar vrea pe Elon Musk în Cabinet, dacă ajunge din nou președintele SUA. „Îl respect foarte mult, iar el mă respectă”

Data actualizării: Data publicării:
Elon Musk și Donald Trump. Foto: Profimedia Images

Fostul președinte Donald Trump, actual candidat republican la Președinția SUA, a declarat luni într-un interviu pentru Reuters că i-ar oferi lui Elon Musk, CEO-ul Tesla și SpaceX, un post în Cabinet sau un rol consultativ în Administrația sa, dacă va câștiga un al doilea mandat la Casa Albă, şi dacă acesta ar fi de acord. Donald Trump nu a precizat ce portofoliu ar vedea potrivit pentru omul de afaceri, transmite Reuters.

Luna trecută, proprietarul X (fosta Twitter) şi Tesla l-a susţinut public pe Donald Trump în cursa pentru Preşedinţia Statelor Unite. De asemenea, el l-a intervievat pe politician pe X, în direct, la începutul lunii august. În timpul interviului – care a căzut victimă unui atac cibernetic „masiv”, după cum a susţinut Musk – cei doi au discutat despre schimbările climatice, migraţie şi conflictul din Ucraina.

Cu ocazia interviului, Donald Trump a revenit pe X, la patru ani după ce nu mai postase, ca urmare a excluderii sale de pe Twitter, cândva reţeaua sa favorită.

”Respect reciproc”

După ce Elon Musk a preluat Twitter, în toamna anului 2022, el a restabilit contul lui Donald Trump, dar fostul preşedinte, care între timp şi-a făcut propria sa reţea socială, Truth Social, nu a mai postat pe X cu excepţia celebrei sale fotografii „mug shot”, pe care i-a făcut-o poliţia în calitatea sa de infractor, în august anul trecut.

Potrivit The Wall Street Journal, Musk şi Trump s-au întâlnit în martie şi, de atunci, discută regulat la telefon.

„Îl respect foarte mult pe Elon Musk, iar el mă respectă”, a declarat Donald Trump într-o conferinţă de presă. „La fel ca mine, el crede că această ţară are mari probleme şi este în mare pericol”, a adăugat el.

În interviul pentru Reuters, candidatul republican a declarat luni că ar lua în considerare eliminarea unui credit fiscal de 7.500 de dolari pentru achiziţionarea de vehicule electrice. „Creditele fiscale şi stimulentele fiscale nu sunt, în general, un lucru foarte bun”, a declarat Trump în interviul acordat după un eveniment de campanie în York, Pennsylvania.

 

Editor : Marina Constantinoiu

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Donald Trump se laudă că atrage un public mai numeros chiar decât Elvis Presley „și eu nu am chitară”

Rusia dă vina pe Ucraina pentru tentativa de asasinare a lui Donald Trump. Cum funcționează campania de dezinformare a Kremlinului

Sondaj INSCOP pentru prezidențiale: Geoană e pe primul loc, urmat de Ciolacu, Lasconi și Șoșoacă. Scenariile pentru turul II

Angajații de la Tesla, SpaceX şi X donează pentru Kamala Harris, în timp ce Elon Musk îl sprijină pe Donald Trump

Partenerii noștri