Live

Trei israelieni au fost uciși lângă un punct de trecere a frontierei cu Iordania

Data publicării:
Poliţia israeliană a anunțat că un atacator a fost „neutralizat”. Foto: Captură Times of Israel

Serviciile de urgenţă israeliene au anunţat, duminică, moartea a trei persoane într-un atac armat la unul dintre punctele de trecere dintre Valea Iordanului, în Cisiordania ocupată, şi Iordania, relatează AFP şi Reuters, citate de Agerpres. 

„După eforturile de resuscitare, paramedicii şi echipele de pe ambulanţă de la MDA (Magen David Adom, echivalentul israelian al Crucii Roşii - n.r.) au constatat decesul a trei bărbaţi, în vârstă de aproximativ 50 de ani, care au fost răniţi de focuri de armă”, au anunţat serviciile de urgenţă într-un comunicat.

Poliţia israeliană a precizat într-un comunicat separat că un atacator a fost „neutralizat”.

„Un terorist s-a apropiat de zona Podului Allenby din Iordania cu un camion, a ieşit din camion şi a deschis focul asupra forţelor de securitate israeliene care operau pe pod”, a informat la rândul său armata israeliană.

„Teroristul a fost eliminat de forţele de securitate, trei civili israelieni au fost declaraţi morţi ca urmare a atacului”, se arată într-un comunicat al armatei.

Punctul de trecere a frontierei este cunoscut şi sub numele de Podul Regelui Hussein. El se află la jumătatea distanţei dintre Amman şi Ierusalim, la nord de Marea Moartă.

Editor : C.L.B.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Guvernul de la Budapesta susține că pagerele explozive folosite într-un atac asupra Hezbollah în Liban nu au fost fabricate în Ungaria

Iranul, furios după exploziile a mii de pagere în Liban: „Asasinat în masă”

Explozia pagerelor din Liban | Cum a fost planificat atacul împotriva Hezbollah. „A fost un moment de acum ori niciodată”

Pagerele folosite în atacul din Liban au fost fabricate în Ungaria, susține compania taiwaneză despre care s-a spus că le-ar fi produs

Partenerii noștri