Live

Talibanii vor să interzică publicarea imaginilor cu „ființe vii” pe TV. „Legea se aplică în tot Afganistanul”

Data publicării:
Talibanii au revenit la putere în Afganistan în august 2021. Foto: Profimedia

Guvernul taliban din Afganistan s-a angajat luni să interzică publicarea imaginilor cu fiinţe vii de către mass-media, adăugând că jurnaliştii din mai multe provincii au fost avertizaţi cu privire la implementarea treptată a măsurii, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Legea se aplică în tot Afganistanul (...) şi va fi implementată treptat”, a declarat pentru AFP Saiful Islam Khyber, purtător de cuvânt al Ministerului pentru Promovarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului, argumentând că imaginile cu fiinţe vii sunt împotriva legii islamice.

Autorităţile talibane au promulgat în vară o lege de 35 de articole pentru a „promova virtutea şi a preveni viciul” în rândul populaţiei, în conformitate cu Sharia (legea islamică) impusă de acestea odată cu revenirea la putere în Afganistan în 2021.

Textul cuprinde mai multe măsuri care vizează mass-media, inclusiv interzicerea publicării de imagini cu fiinţe vii, „conţinut ostil legii Sharia şi religiei” sau care „îi umileşte pe musulmani”.

Cu toate acestea, mai multe aspecte ale legii nu au fost încă aplicate cu stricteţe, iar autorităţile talibane continuă să publice în mod regulat fotografii cu oameni pe reţelele sociale.

Imaginile cu fiinţe vii au fost interzise în întreaga ţară când aceasta a fost condusă de autorităţile talibane între 1996 şi 2001

Editor : A.R.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

David Popovici nu mai vrea să conducă niciuna dintre mașinile primite de la Ion Țiriac! ”Acum am ocazia să spun”

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Rusia va scoate talibanii de pe lista sa cu organizații teroriste. Decizia a fost luată „la cel mai înalt nivel”

Talibanii vor să participe la summitul BRICS, alături de Rusia. Ce este acest grup și cum s-a transformat într-un bloc geopolitic

Meryl Streep, apel emoționant pentru femeile afgane, la ONU: O pisică are mai multă libertate la Kabul

Femei afgane îi sfidează pe talibani după interdicţia de a vorbi în public. „Misoginii nu ne pot nega drepturile în numele religiei”

Partenerii noștri