Live

Submarinul dispărut în Atlantic, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen

Data publicării:
Submarinul dispărut, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen, a estimat luni după-amiază Garda de Coastă americană. FOTO: Profimedia Images

Submarinul dispărut, care ducea turiști la epava Titanicului, mai are între 70 și 96 de ore de oxigen, a estimat luni după-amiază Garda de Coastă americană, potrivit Insider.

„Am înțeles că exista o capacitate de urgență de 96 de ore din partea operatorului. Și astfel, anticipăm că există undeva între 70 și toate cele 96 de ore disponibile în acest moment”, a declarat contraamiralul John Mauger în cadrul unei conferințe de presă la Boston.

Aceste estimări înseamnă că oxigenul din submersibil va rezista cel mai probabil până cel târziu joi după-amiază.

Nava, numită Titan, are o lungime de aproape șapte metri și conține de obicei oxiden pentru o perioadă de patru zile, pentru un echipaj de cinci persoane, inclusiv pilotul.

Titan a dispărut după aproximativ o oră și 45 de minute de la scufundare, care a avut loc duminică, potrivit Pazei de Coastă, ceea ce a determinat o operațiune de căutare și salvare în masă în Atlantic pentru cele cinci persoane aflate la bord.

Mauger a declarat că salvatorii desfășoară un submarin, geamanduri sonar și două avioane de căutare, dar a adăugat că zona este „îndepărtată”, iar acțiunile de căutare sunt dificile.

Căutările se desfășoară la aproximativ 1.400 de kilometri de Cape Cod, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, a spus el.

Salvatorii cercetează, de asemenea, suprafața oceanului în cazul în care Titan a reușit să iasă, dar a pierdut cumva comunicațiile cu nava sa principală.

Compania care organizează excursii pe Titan, OceanGate Expeditions, oferă excursii subacvatice pentru a vedea Titanicul scufundat. O expediție tipică de opt zile costă 250.000 de dolari de persoană.

Deoarece Titan este un submersibil - nu un submarin - nu are puterea de a părăsi portul și de a se întoarce singur, fiind nevoie de o navă-mamă care să lanseze și să recupereze nava.

Editor : Bianca Chirilă

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Perioada Sărbătorilor aglomerează aeroporturile. Care sunt drepturile pasagerilor în cazul unui zbor anulat sau care are întârziere

Câteva zeci de persoane, surprinse de vremea rea în zona vârfului Leaota. 20 din ele au fost salvate. Alte trei au fost doar reperate

Măsuri obligatorii pentru a călători în siguranță. Ce nu trebuie să îi lipsească niciun călător în caz de urgență

O vâltoare veche din Maramureș a fost salvată cu o tehnică japoneză. Meșterii, impresionați de „mașina de spălat” a naturii

Partenerii noștri