Live

Un rapper american, câștigător de Grammy, a fost arestat pentru că a comandat un asasinat împotriva unui rival

Data actualizării: Data publicării:
Lil Durk a fondat OTF în 2010, iar grupul se află în centrul mediului rap al orașului Chicago. Foto: Profimedia Images

Rapperul american Lil Durk, câștigător al premiului Grammy, a fost arestat sub acuzația că a comandat asasinarea, eșuată, a unui rival, potrivit CBS News, partenerul BBC din SUA. Tentativa a ucis însă vărul țintei în 2022.

Dosarele poliției consultate de presa americană arată că Durk Devontay Banks a fost arestat joi seară în Broward County, Florida, și este reținut fără posibilitatea de cauțiune.

Arestarea are loc la o zi după ce cinci persoane care au legături cu grupul hip-hop al lui Banks, „Only The Family” (OTF), ar fi fost inculpate în Chicago în legătură cu împușcăturile din 2022 care l-au ucis pe vărul rapperului rival Quando Rondo.

Lil Durk a avut șase albume în top cinci Billboard din SUA începând din 2019 și a colaborat, de asemenea, cu vedete precum Drake și J Cole pe single-uri de succes.

În vârstă de 33 de ani, originar din Chicago, a primit patru nominalizări la premiile Grammy, câștigând premiul pentru cea mai bună performanță melodică rap în februarie, pentru „All My Life”, cu J Cole.

Lil Durk a fondat OTF în 2010, iar grupul se află în centrul mediului rap al orașului Chicago.

Oficialii susțin că cei cinci bărbați inculpați miercuri au organizat împușcăturile din 2022 din Los Angeles ca represalii directe pentru moartea în 2020 a rapperului King Von, care semna cu OTF, relatează presa americană.

Un prieten al lui Quando Rondo a fost acuzat de uciderea lui King Von, dar acuzațiile au fost ulterior retrase. Quando Rondo nu a fost arestat sau inculpat.

Chicago Sun-Times a relatat că noua acuzație împotriva celor cinci bărbați susține că un complice anonim a oferit „bani și oportunități muzicale profitabile cu OTF” oricui participa la uciderea lui Quando Rondo.

În 2022, unii dintre bărbații acuzați ar fi tras asupra unei mașini în care se aflau Quando Rondo, sora sa și vărul său Saviay'a Robinson.

Quando Rondo și sora sa nu au fost răniți, însă Robinson a murit.

La începutul acestei luni, mama unui alt rapper din Chicago, FBG Duck, ar fi intentat un proces în care îi acuză pe Lil Durk, OTF și King Von de implicare în împușcarea mortală a acestuia în 2020.

Între timp, în urmă cu doi ani, lui Lil Durk i-au fost retrase acuzațiile, inclusiv de tentativă de omor, în urma unei împușcături non-fatale în Atlanta în 2019.

Editor : A.C.

Descarcă aplicația Digi24 și află cele mai importante știri ale zilei

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Top citite

Digi Sport

Milionarul român care e o ”bestie” și are o relație cu fosta iubită a lui George Clooney! Ea e cu 15 ani mai în vârstă

Descarcă aplicația Digi Sport

Recomandările redacției

Ultimele știri

Citește mai multe

Te-ar putea interesa și

Kadîrov a jurat „răzbunare de sânge”. El spune că este ținta unei tentative de asasinat ordonat din Rusia

Primarul unui oraș din Mexic a fost asasinat și decapitat. „Pierderea sa îndoliază toată societatea”

Directoarea celei mai mari închisori din Ecuador a fost ucisă. Este al doilea șef de penitenciar asasinat în mai puţin de 10 zile

Donald Trump participă la primul miting în aer liber după ce un tânăr lunetist a încercat să-l asasineze

Partenerii noștri